Curry cu naut si lapte de cocos

Aș putea să mănânc curry în fiecare zi, atât de mult îmi place. De data asta vă arăt un curry cu năut și lapte de cocos, pe care l-am servit alături de orez basmati.

Pentru că îmi fac des acest gen de mâncare și pentru că în continuare am cereri de preparate vegane sau de post, m-am decis să vă arăt și o variantă de curry fără carne. Pe blog mai am varianta de curry cu carne de pui, însă aceasta este alternativă vegană/de post. Mare lucru nu am schimbat la rețetă, ci doar am adaptat-o astfel încât să se încadreze în categoria rețetelor vegane/de post.

curry cu naut si lapte de cocos - foodieopedia.ro

După părerea mea sunt 3 ingrediente magice care nu trebuie să lipsească într-un curry: ghimbirul, pudra curry și laptele de cocos. Pune-le împreună într-un preparat și papilele tale gustative vor fi în extaz. Pentru că mereu am ghimbir și curry în casă, mai lipsea laptele de cocos, pe care l-am luat de pe Via Naturalia.

DE REȚINUT

Vă recomand să luați lapte de cocos la conservă atunci când faceți orice fel de curry. Verificați ca acesta să aibă o concentrație de cocos destul de mare în compoziție, undeva la 50% pulpă de cocos. Curry-ul nu va avea deloc o consistență cremoasă dacă vei folosi lapte de cocos/băutură vegetală normală, cea pe care o adăugăm în cafea sau smoothies.

Curry cu naut si lapte de cocos - foodieopedia.ro

Pe lângă legumele folosite de mine poți să adaugi alte legume sau să înlocuiești o parte din ele cu altele preferate: broccoli, ardei galben sau verde, conopidă, păstăi, cartof alb sau dulce, dovlecel, spanac.

Acest curry cu năut și lapte de cocos este un preparat gustos și sățios, care poate fi servit la prânz sau cina, ba chiar luat la pachet la job într-o caserolă.

Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți și voi!
____________________________________
INGREDIENTE (4 porții)
400 ml. lapte de cocos
1 ceapă medie tăiată mărunt
3 căței de usturoi zdrobiți
10 gr. rădăcină de ghimbir, dată pe răzătoarea mică (mai mult sau mai puțin în funcție de preferințe)
1 ardei kapia tăiat fâșii
1 morcov mediu tăiat rondele
100 gr. mazăre verde
250 gr. năut fiert (am folosit năut deja fiert la conservă, dar poți să folosești și năut fiert de tine)
1 lingură pastă de tomate
Condimente: sare, piper după gust, 1 lingură de curry pudră
Pentru servit: orez basmati

*dacă vrei să fie picant, folosește un pic de ardei iute sau fulgi de chili

Curry cu naut si lapte de cocos - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE
Călește pe rând ceapa, usturoiul și ghimbirul 2-3 minute la foc mic, apoi adaugă pasta de tomate, condimentele și amestecă. Lasă la călit la foc mic timp de 30 secunde, amestecând constant. Adaugă și un pic de apă ca să nu se prindă de tigaie.

Pune în tigaie ardeiul kapia și morcovul, amestecă, apoi adaugă apă în tigaie cu trei degete peste legume. Lasă-le la fiert pentru 20 minute.

Curry cu naut si lapte de cocos - foodieopedia.ro

După cele 20 minute adaugă în tigaie mazărea verde și lasă la fiert 5 minute. Dacă a scăzut apa prea tare, completează cu un pic de apă pe parcurs le fierb legumele.

Adaugă și năutul, conserva de lapte de cocos, amestegă și lasă totul la fiert, la foc mic, timp de 3-5 minute.

Pentru servit acest curry cu năut îți recomand să fierbi niște orez basmati, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Orezul basmati are un gust și miros ușor parfumat și se potrivește excelent cu acest gen de curry. Pentru patru porții pune la fiert 160 gr. orez basmati.

Dacă nu mănânci pe loc tot curry-ul, pune-l într-o caserolă și păstrează-l la frigider. Este bun și după 2-3 zile, trebuie doar să îl încălzești.

Curry cu naut si lapte de cocos - foodieopedia.ro

Poftă bună!

Cu drag, Nicoleta!

 

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu