Despre mine

Foodieopedia.ro este un blog care se adresează tuturor celor care sunt în căutare de rețete simple, rețete sănătoase, celor la început de drum în bucătărie, dar și celor mai experimentați.

Foodieopedia.ro este vorba despre mâncare simplă și gustoasă, despre o stare de bine și despre un stil de viață sănătos și echilibrat.

Despre mine

Salut! Eu sunt Nicoleta, am 27 de ani, m-am născut și am crescut în Sighetu Marmației, acolo unde se agața harta-n cui. Dacă nu ați ajuns prin nordul țării, să știți că Maramureșul este un colț de rai. Mă ofer să fiu ghidul vostru, numai să veniți să vedeți cât de fain este la Maramu’. Din 2012 am venit la studii în Cluj-Napoca, inima Transilvaniei, și nu am mai plecat de aici. 

Nicoleta Foodieopedia

De unde pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit o am încă de când eram mică. Țin minte cum stăteam pe lângă mama și o ajutam mereu în bucătărie la treburi mici. Un lucru pe care trebuie să vi-l mărturisesc este că, până la vârsta de 14 ani m-am temut să pornesc aragazul, iar 3 ani mai târziu a trebuit să gătesc singură pentru întreaga familie, pentru că mama a plecat în Italia cu munca. Prima mea maioneza a fost un eșec total, am plâns, am aruncat totul la gunoi, am reluat și mi-a ieșit perfect. 

În prezent îmi petrec o parte din timp documentându-mă și inspirându-mă despre diverse rețete (pe Pinterest, din cărți, reviste, emisiuni tv). Rețete care nu necesită mult timp de gătire, la care ai nevoie doar de câteva ingrediente, rețete clasice, dar pe care mereu le pregătesc în stilul meu caracteristic.

foodieopedia.ro

Pasionată de sport și nutriție

Despre mine pot să vă mai zic că mă interesează și partea cu sportul și că de câțiva ani frecventez o sală de fitness, la care nu merg neaparat pentru performanțe extraordinare, ci doar pentru a avea un tonus și o rezistență mai bună. 

nicoleta - foodieopedia

Duc un stil de viață cât mai echilibrat și mă pasionează foarte mult nutriția, fapt pentru care m-am înscris și la cursuri nutriție și sunt acreditată ca ,,Tehnician Nutriționist”. 

Țin workshop-uri și ateliere de gătit sănătos

  • Pentru angajații unor corporații
  • La evenimente private
  • Pentru copii

Atelierele presupun prepararea unei farfurii rapide, cu ingrediente la îndemâna oricui, care nu presupune timp mult de pregătire și care neaparat trebuie să respecte anumite principii nutriționale.

nicoleta catargiu . workshop de gatit

Îmi place fotografia culinară

Îmi place foarte mult fotografia culinară (food photography) și încerc pe zi ce trece să fac poze cât mai reușite preparatelor mele. Am investit într-un aparat foto profesionist, dar pe parcurs mi-am achiziționat și diferite recuzite: boluri sau farfurii ciudate/colorate, linguri din lemn, naproane, tăvi și diferite artificii, care să mă ajute în stilizarea pozelor. Știți cum se zice, o poză face cât o mie de cuvinte.

Sursele mele de inspirație sunt peste tot: Pinterest, Instagram, emisiuni culinare, reviste sau cărți de gătit.

foodieopedia

Regula nr. 1 la mine? Nu mă ating de mâncare până nu o pozez înainte. Cei din jur s-au obișnuit cu mine.

Nicoleta Catargiu

 

livada-restaurant-cluj

Explicația numelui ,,FOODIEOPEDIA”

foodie = o persoană cu un interes particular/deosebit în mâncare, un gurmand;

-opedia = sufix de la encicl – opedia.

Așadar ,,FOODIEOPEDIA” = Enciclopedia unui Gurmand. 

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați LIKE & SHARE pe rețelele de socializare! De asemenea, dacă vreți să fiți la curent cu rețetele mele, dați un LIKE paginii de Facebook Foodieopedia . 

Mă găsiți și pe INSTAGRAM unde sunt foarte activă și vă arăt ce se întâmplă și în spatele ,,cortinei”.

NICOLETA CATARGIU - food blogger Romania - Cluj Napoca

V-am țucat! 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!