Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu

Fusilli cu roșii uscate și Brie au Bleu este genul de rețetă care, deși are doar 3 ingrediente principale, gustul este unul pe măsură. Unde mai pui că se face foarte repede și simplu.

Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu - foodieopedia

Iubesc pastele și le mănânc în foarte multe combinații. De data aceasta am încercat o o rețetă simplă, pentru care am folosit și o brânza mai specială, Brie au Bleu de la Ile de France. Datorită faptului că are o textura moale, brânza s-a topit foarte ușor, transformându-se într-un sos cremos. Aroma brânzei albastre cu mucegai este foarte subtilă și chiar dacă nu ești mare fan acestui tip, te încurajez să o încerci. Brie au Bleu poate fi folosită în diverse preparate: sandwich-uri, tarte, brioșe sărate, se poate face sosuri sau dips-uri cu ea sau pusă pe pizza.

Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu - foodieopedia

Pastele fusilli mi s-au părut potrivite pentru acest gen de rețetă, însă poți să folosești orice alt tip de pastă preferat: penne, spaghette, tagliatelle etc. Roșiile uscate în ulei au fost primul ingredient la care m-am gândit că ar face echipă bună cu acest preparat, pentru că în general le găsim și pe diverse platouri de brânzeturi. În plus, dacă punem și câteva picături din uleiul infuzat peste paste, vom avea parte de un gust extraordinar.

Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu - foodieopedia

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând pentru următoarea masă de prânz sau cină.
____________________________________
INGREDIENTE (2 porții)
150 gr. fusilli
125 gr. Brie au Bleu Ile de France
12 bucăți de roșii uscate în ulei
5-6 frunze de busuioc proaspăt (dacă nu vă place busuiocul, îl puteți omite sau înlocui cu oregano sau pătrunjel)
sare și piper după gust

Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Pune apă la fiert într-o oală cu sare, iar când dă în clocot, adaugă pastele și lasă-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj (timpul de fierbere trebuie să scrie pe ambalaj). Eu le-am fiert cu 2 minute mai puțin decât era indicat pentru că pastele se vor mai găti și în tigaie ulterior.

După ce s-au fiert pastele, strecoară-le, însă păstrează 2 polonice de apă din oala în care au fiert.

Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu - foodieopedia

Adaugă pastele într-o tigaie, împreună cu roșiile uscate tăiată mărunt, brânza brie tăiată cubulețe și cele 2 polonice de apă. Amestecă și lasă-le pe foc până se topește brânza brie.

La final adaugă busuiocul tăiat mărunt și amestecă. Condimentează după gust cu sare și piper.

Servește pastele fusilli cu roșii uscate și Brie au Bleu calde, cu o ,, ploaie” de piper proaspăt măcinat deasupra și cu extra bucăți de Brie au Bleu tăiat cubulețe.

Poftă mare!

Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu - foodieopedia

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu