Gnocchi in sos curry

Gnocchi în sos curry – o fuziune între două bucătării: italiană și indiană. Asta se întâmplă când nu ești hotărât ce să mânânci, așa că le alegi pe ambele. Vă spun sincer că m-am gândit de mult timp la rețeta asta și o să mă laud cu ea peste tot, că e extrem de delicioasă.

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro

Pot să mă declar oficial și în fața voastră că sunt fan curry. Pe blog am deja două variante, una pentru iubitorii de carne (Pui curry cu orez basmati), iar cealaltă este o rețetă vegană, adică Dhal indian cu linte roșie (curry cu linte roșie si orez basmati). Am zis că nu strică încă o rețetă, de data asta îmbinând ingrediente principale din două bucătării care mie îmi plac la nebunie: cea indiană și cea italiană.

Cu ocazia asta am făcut încă o ,,călătorie culinară” pe blog și m-am teleportat din bucătăria mea în două locuri diferite.

Ce sunt GNOCCHI?

Gnocchi sunt specifice italienilor, seamănă cu niște găluște mici și se fac pe bază de cartof fiert, cu sau fără ouă și făină. Cartofii fierti se fac piure, apoi se amestecă cu ou și faină și se frământă până rezultă un aluat. Acest aluat se împarte în mai multe bucăți, ca într-un baton subțire și lung, apoi fiecare baton se taie în bucăți de 2-3 cm și se formează mici găluște.

Pentru această rețetă eu am folosit gnocchi proaspeți cumpărați din supermarket, însă cine dorește poate să îi prepare pe loc acasă, pentru că nu durează mult și nici nu sunt greu de făcut. De data asta am mers pe varianta mai rapidă.

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro

Cele mai importante ingrediente într-un sos curry

Cât despre sos, clar nu poate să lipsească pudra curry, ghimbirul și crema de cocos. În această rețetă eu am folosit pudra curry și crema de cocos de la Vegis.ro. Pe site-ul lor aveți 12% REDUCERE dacă adaugați la finalul comenzii codul meu: FOODIEOPEDIA. Codul este valabil până în aprilie 2020 și se poate folosi o singură dată, doar la produsele care nu sunt deja reduse.

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro

Mi-a ieșit neașteptat de gustoasă rețeta asta de ,,Ghocchi în sos curry”, iar fratele meu după prima lingură servită deja m-a întrebat când mai fac. Eu zic că e un feedback foarte bun și la răspunsul acesta mă aștept de fiecare dată când pregătesc ceva.

Noi am servit-o la cină, însă poate fi și o idee de prânz. Poate fi pusă și la pachet pentru prânzul de a doua zi de la lucru, singura condiție fiind să o încălzești, pentru că după ce stă la rece la frigider, crema de cocos din curry se întărește.

Mai jos îți arăt cât de ușor se pregătește rețeta de ,, Gnocchi în sos curry ” .
____________________________________
INGREDIENTE (3-4 porții)
500 gr. gnocchi
1 ceapă medie tocată mărunt
3 căței de usturoi
1 bucată mică de ghimbir (aprox: o lingură rasă de ghimbir)
1 ardei gras roșu tăiat fâșii
100 gr. mazăre verde
1 morcov mediu, tăiat rondele
1 lingură pastă concentrată de roșii
Condimente după gust: sare, piper, boia  dulce, fulgi de chili
1 linguriță de curry pudră
400 gr. cramă de cocos (coconut cream full fat)
600 ml. apă

  • eu am cumpărat gnocchi proaspeți, cine dorește poate să îi prepare acasă
  • gnocchi proaspeți găsiți în supermarketuri la vitrinele reci
  • în loc de legumele folosite de mine poți să folosești: broccoli, conopidă, păstăi verzi, dovlecel

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE
Pune apă la fiert cu o lingutiță de sare și fierbe gnocchi conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Timpul de fierbere la mine a fost de 2 minute. Strecoară gnocchi de apă și pune-i deoparte cât timp pregătești curry.

Într-o oală sau tigaie încăpătoare călește pe rând ceapa, usturoiul și ghimbirul până când acestea devin moi (aproximativ 5 minute la foc mic). Eu călesc cu apă.

După ce s-au călit, adaugă în tigaie mixul de condimente (sare, piper, boia bulce, fulgi de chili), 1 linguriță curry pudră, pasta de tomate, amestecă, apoi adaugă un pic de apă și lasă să se călească 30 secunde.

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro

Adaugă morcovul tăiat rondele și ardeiul gras roșu tăiat fâșii, amestecă de 2-3 ori, după care adaugă 300 ml. apă și lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute. După acest timp, adaugă și mazărea verde, restul de 300 ml. apă și lasă din nou totul la fiert timp de 10 minute.

După ce s-au fiert legumele, adaugă crema de cocos din conservă și amestecă. Adaugă atât crema de cocos întărită deasupra, cât și lichidul din conservă.

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro

Lasă la fiert aproximativ 1 minut, apoi adaugă gnocchi și amestecă.

Gustă să vezi dacă mai trebuie condimentat cu unul dintre condimentele enumerate mai sus în lista de ingrediente, apoi la final adaugă pătrunjel tocat mărunt.

Dacă ți se pare că este prea mult lichid în tigaie, stai liniștit/ă pentru că sosul se va îngroșa destul de repede datorită cremei de cocos care are o concentrație mare de cocos. Vă recomand să folosiți mereu coconut cream full fat pentru astfel de curry sau sosuri pe bază de cocos.

Lasă curry-ul vreo 10 minute să ,,se odihnească”, apoi servește-l cu plăcere.

Deasupra în farfurie poți să mai pui pătrunjel, ceapă roșie tăiată fâșii subțiri și o ploaie mică de fulgi de chili.

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro

Gnocchi in sos curry - foodieopedia.ro

Poftă mare!

Cu drag, Nicoleta!

 

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu