Kiwi pops cu ,,ciocolata”

Kiwi pops cu ciocolată – o idee jucăușă de o gustare rapidă sau de ,,acel” dulce după care tânjești, pe care poți să îl mânânci fără regrete. 

Încă o nebunie de-a mea, așa aș putea să numesc ceea ce vă arăt azi. Tot timpul când gătesc ceva nou, fratele meu mă întreabă: ,,Nico, iar ai visat ceva aseară și azi pui în farfurie?”. 

Glumă sau nu, cam așa îmi vin toate ideile. Fie îmi aduc aminte de vreun preparat pe care l-am văzut acum ceva timp și vreau să-l reproduc, fie mă consult cu mama și îmi dă idei, fie răsfoiesc Pinterest-ul, google-ul și Instagram-ul, iar ultima opțiune e și cea spună de fratele meu. De multe ori visez vreo rețetă, iar a doua zi o pun în practică. Ha, Ha, Ha!

kiwi pops cu ciocolata falsa

Ce vă arăt azi e mult spus ,,rețetă”. E mai mult o joacă, care s-a dovedit a fi ceva foarte bun. M-am simțit ca la grădiniță făcând aceste kiwi pops învelite în ciocolată falsă, ca atunci când pictam sau lucram cu plastilină. Vă aduceți aminte de acele perioade? 

De ce CIOCOLATĂ FALSĂ?

Pentru că este făcută din pudră de roșcove/karob, ingredient care, spre rușinea mea, doar de curând l-am descoperit și am început să-l folosesc. Pudra de roșcove poate înlocui cu succes pudra de cacao în diferite rețete. Pudra de roșcove se obține din păstăile de carob, fructele unui copac cu același nume.

  • este un puternic antioxidant (conține polifenoli)
  • este bogată în vitamine (A, B, B3, D)
  • și minerale (potasiu, fier, fosfor, magneziu, calciu )
  • nu conține grăsimi
  • gustul acesteia este mai dulceag si mai aromat decât cel al pudrei de cacao

kiwi pops cu ciocolata falsa

Aceste kiwi pops cu ciocolată pot deveni o activitate plăcută în bucătărie dacă aveți copii. Sunt sigură că ei se vor bucura făcându-le, iar satisfcția va fi și mai mare știind că și ei au contribuit la pregătirea lor. Dacă nu vă plac kiwi, puteți să le înlocuiți cu orice alte fructe: mere, pere, caise, piersici, ananas, banane, mango etc.

Uite cum poți să te joci și tu în bucătărie!
____________________________________
INGREDIENTE
4 kiwi
1 lingură de pudră de roșcove de la Sano Vita .
3 linguri de ulei de cocos( unt de cocos topit )
Bețisoare frigărui mici
Topping: nucă de cocos, alune sau nuci mărunțite
kiwi pops cu ciocolata falsa
____________________________________
PREPARARE
Curăță de coajă kiwi, apoi taie kiwi în 3 bucăți destul de groase (ca în prima imagine). Într-un bol pune pudra de roșcove, uleiul de cocos și amestecă continuu cu o lingură până iese o pastă omogenă și nu mai sunt cocoloașe de la pudra de roșcove. Asta ar trebui să fie ciocolata falsă. Opțional poți să adaugi o lingură de miere.

kiwi pops cu ciocolata falsa

Acum e timpul să te joci. Dacă ai copii sau frați mai mici, poți să-i implici și pe ei.

kiwi pops cu ciocolata falsa

Mai întâi înfinge bețișoarele sau scobitorile în bucățile de kiwi, apoi scufundă-le pe jumătate în ciocolata falsă pe care ai creat-o (dacă dorești acoperă tot kiwi în ciocolată). Înclină bolul într-o parte, iar ca să-ți fie mai ușor, ajută-te și de lingură pentru a acoperi kiwi în ciocolată.

Tăvălește bucățile de kiwi prin topping-ul ales, pune-le pe o farfurie și lasă-le la frigider pentru 15-20 minute pentru a se întări ciocolata.

kiwi pops cu ciocolata falsa

E o combinație interesantă de gusturi: acru, crocant (dacă alegi alune sau nuci) și dulce, dar nu foarte dulce. E un echilibru de gusturi exact cum îmi place mie.

Sunt perfecte pentru a-ți satisface nevoie de ceva bun între mese, o gustare nevinovată.

kiwi pops cu ciocolata falsa

kiwi pops cu ciocolata falsa

Hai, la joacă în bucătărie!

Cu drag, Nicoleta!

P.S: Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu