Maioneză de casă

Maioneza de casă este foarte simplu și rapid de preparat. Eu zic să uitați de maioneza din tub/borcan din supermarket-uri și să încercați să pregătiți voi acasă o maioneză, care este mult mai gustoasă decât cea din comerț si, zic eu, mult mai sănătoasă.

Știți vorba aceea că ,,o gospodină trebuie să știe să facă mămăligă”? Total de acord! Dar știți ce mai trebuie să știe să facă o gospodină adevărată? MAIONEZĂ.

maioneză de casă
Prima mea experiență cu preparatul maionezei a fost un eșec total. Prima maioneză cap-coadă am făcut-o la vârsta de 17 ani, după ce a plecat mama în Italia cu munca și a trebuit să preiau eu treaba ei în bucătărie. Găteam și înainte, dar niciodată nu am dus până la capăt un preparat. Mai mult o ajutam pe mama, mai trăgeam cu ochiul ce face, încercând să fur idei. Ei bine, după ce a plecat în Italia, rolul de gospodină mi-a revenit mie și a trebuit să gătesc pentru toată familia. Mi-a fost foarte greu la început, dar încet-încet am făcut toate felurile de mâncare pe care le-am învătat stând cu ea în bucătărie. 

Revenind la eșecul meu cu prima maioneză, greșeala mea atunci a fost că nu am pus destul muștar. Evident că m-am frustrat, am aruncat totul la gunoi și am reluat. A doua oară a ieșit perfect. Acum pot să fac o maioneză și cu ochii închiși.

Maioneza eu o folosesc în diferite preparate, de aceea o prefer pe cea făcută în casă și nu pe cea cumpărată din comerț. Se face în maxim 5 minute, ai nevoie doar de un bol, un tel sau o lingură de lemn și ingredientele necesare preparării unei maioneze. Atât de simpu!

Iată rețeta mea de maioneză de casă!
____________________________________
INGREDIENTE
2 ouă crude (sau 1 crud, 1 fiert)
2 linguri de muștar dulce
2 linguri de suc de lămâie
250-300 ml. ulei de floarea soarelui
un praf de sare
____________________________________
PREPARARE
Separă gălbenușurile de albușuri și pune gălbenușurile într-un bol. Adaugă peste gălbenușuri 2 linguri de muștar și un pic de sare.

maioneza de casa

Cu un tel sau cu o lingură de lemn (eu folosesc telul, e mult mai ușor) amestecă ouăle cu muștarul, apoi după ce s-au omogenizat, adaugă treptat uleiul.

Amestecă maioneza în sensul acelor de ceas până obții un sos cremos, iar la final adaugă cele două linguri de suc de lămâie și amestecă încă un pic.
maioneză de casă

Gata, maioneza este gata să fie folosită în diferite preparate. Vezi rețeta mea de ouă umplute cu ton, unde am folosit această maioneză.

Notă

Poți opta pentru un gălbenuș crud și unul fiert.
Poți să nu folosești cele două linguri cu zeamă de lămâie.
Dacă nu folosești imediat maioneza, pune-o în frigider, într-un bol acoperit cu folie.

Haideți, dragilor, la făcut maioneză!

Nicoleta 🙂

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu