Mini-aperitive festive

Am făcut aceste mini-aperitive festive cu gândul că poate vă ajută atunci când vreți să pregătiți ceva mai deosebit, pentru acele momente în care doriți să invitați prieteni la un pahar de vin și ar fi păcat să nu îi serviți și cu ceva gustări sau chiar cu ocazia unei sărbători.

mini-aperitive festive - foodieopedia.ro

Apropo de sărbători, astăzi, 14 iulie, este Ziua Franței, așadar am încercat să duc aceste idei de mini-aperitive și în acest context. M-au ajutat mult și cele două tipuri de brânzeturi de la Ile de France: Aperifrais – saveur de Provence și feliile fine de cașcaval Normantal.

mini-aperitive festive - foodieopedia.ro

Astfel de mini-aperitive fac atunci când îmi sărbătoresc ziua de naștere. Consider că sunt ideale ca gustări sau hai să le zicem pe nume, ca aperitive mai speciale pentru prima parte a serii. Le gândesc în așa fel încât să fie mâncate dintr-o singură îmbucătură sau în cazul frigăruilor, să poată fi mâncate și dacă nu stai neaparat la masă. Se numesc ,,finger food” și cel mai adesea le găsești pe platourile cu aperitive la diferite evenimente.

Ce trebuie să știi

  • Vei vedea mai jos că nu-ți voi indica gramaje, pentru că acest lucru diferă în funcție de câte mini-aperitive vrei să faci. Așadar, calculează câți invitați ai la masă sau cât de mult vrei să faci.
  • Pornind de la cele două brânzeturi, am ales niște ingredientele cu care am crezut că se vor completa bine șiam făcut diferite combinații.
  • Pe lângă aceste ingrediente, poți să folosești și altele preferate, astfel încât să obții diferite mini-aperitive.

Sper să vă inspire aceste idei de mini-aperitive și să le pregătiți și voi când se ivește vreo ocazie!

1.Tartine crocante cu ,,Aperifrais – savoeur de Provence”

Am folosit
brânzici Aperifrais – Saveur de Provence
pastă de măsline negre, numită și tapenadă (vezi rețeta mea de tapenadă / pasta de masline cu smochine)
pesto rosso (se găsește în supermarket-uri)
pâinici crocante și biscuiți sărați crocanți
caise uscate
măsine verzi
roșii cherry

mini-aperitive festive - foodieopedia.ro

Ce am făcut

Biscuiți crocanți unși cu pastă de măsline, peste care am pus câte o brânzică, o felie de roșie cherry și o frunză de ruccola.

mini-aperitive festive - foodieopedia.ro

Biscuiți crocanți unși cu pesto rosso, peste care am așezat brânzica, iar lângă ea am pus câte o măslină verde tăiată în jumătate.

Peste pâinicile crocante am pus câte o bucată de caisă uscată, iar peste aceasta câte o brânzică.

Aceste mini-brânzici ,,Aperifrais – saveur de Provence” sunt din lapte de vacă, cremoase, iar sunt deasupra condimentate cu ardei roșu, mix de 4 boabe (piper alb, piper negru, piper verde, cuișoare), busuioc, cimbru si arpagic. Mi se par că merg perfect ca mici gustări sau de pus pe platou ca aperitiv cu orice ocazie.

2.Frigărui și tartine crocante cu felii de cașcaval Normantal

Am folosit:
Felii de cașcaval Normantal
Felii de salam crud uscat (poți să folosești orice alt mezel, însă cele crub uscate sunt ideale pentru astfel de aperitive)
Biscuiți sărați crocanți și pâinici crocante
Pesto rosso
Măsline verzi și negre
Roșii cherry
Ananas proaspăt tăiat cubulețe
Mentă și ruccola

mini-aperitive festive - foodieopedia.ro

Cum am făcut cele două tipuri de frigărui

  • roșie cherry, ananas, mentă și cascaval Normantal tăiat în fâșii, apoi rulat

Important: fiecare felie de cașcaval a fost tăiată în 3 fâșii, adică dintr-o felie de cașcaval am am reușit să fac trei mini-aperitive

  • roșie cherry, cașcaval Normantal tăiat în fâșii, apoi împăturat de două ori, felie de salam crud uscat, măslină verde și neagră

mini-aperitive festive - foodieopedia.ro

Am repetat operațiunea până am ajuns la numărul de frigărui dorit, adică cinci din fiecare tip.

Asamblare tartine

Biscuiții crocanți i-am uns cu pesto rosso, peste care am pus câte o frunză de ruccola, apoi o fâșie de cașcaval rulat.

Peste pâinicile crocante am pus felie de salam crud uscat, apoi am așezat câte o fâșie de cașvacal rulat.

mini-aperitive festive - foodieopedia.ro

După ce terminați de pregătit toate mini-aperitivele, așezați-le pe platouri, apoi serviți-le cu drag alături de invitații voștri, alături de o companie plăcută sau chiar singuri pentru un moment de răsfăț. Nu uitați să puneți pe masă și un pahar de vin.

Să aveți poftă!

Cu drag, Nicoleta!

 

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu