Mini-Cheesecake la cuptor

Am făcut mini-cheesecake la cuptor în forme de brioșe. fară zahăr, cu gem din fructe de pădure și neaparat am vrut să vă arăt și vouă rețeta. Nu e nimic complicat, practic urmezi aceeași pași ca la o rețetă clasică de cheesecake la cuptor, doar că nu pui compoziția în formă rotundă, ci formezi mai multe mini-cheesecake în forme de brioșe.

Mini-Cheesecake la cuptor in forme de briose - foodieopedia.ro

Cum ți se pare ideea de a face cheesecake în niște forme de brioșe? Eu consider că sunt porții individuale perfecte ca o gustare, ca un desert și se potrivesc de minune la orice ocazie: zile de naștere, sărbători, când ai invitați la masă sau ori de câte ori ai poftă de ceva bun. Modalitatea de pregătire este extrem de simplă și se fac rapid.

Ce trebuie să știi despre aceste mini-cheesecake

  • crema este făcută dintr-o cremă de brânză cu smântână Grace de la Delaco, la care am adăugat iaurt grecesc, nu frișcă lichidă sau alt timp de brânză ca în alte rețete. Am considerat va ieși o suficient de cremoasă și fină compoziția folosind doar un tip de cremă de brânză și așa a și fost.

Mini-Cheesecake la cuptor in forme de briose - foodieopedia.ro

  • pentru a îndulci compoziția am optat pentru îndulcitor natural, adică eritritol, însă poți să folosești orice alt îndulcitor
  • după preferințe, fiecare poate să folosească zahăr alb, brut, zahăr de cocos sau chiar îndulcitori lichizi: miere, sirop de agave sau sirop de arțar.
  • deasupra mini-cheesecake-urilor am făcut făcut cel mai rapid gem fără zahăr, adică din fructe de pădure cu semințe de chia. Îl fac mereu când nu am niciun gem prin casă, iar partea cea mai bună este că se pregătește în maxim 10 minute. O rețetă asemănătoare am și pe blog: gem din căpșuni cu semințe de chia 
  • poți să folosești orice alt gem preferat sau chiar să mănânci mini-cheesecake-urile simple, fără topping
  • pentru bază am folosit biscuiți digestivi pentru că mi se par cei mai potriviți pentru o rețetă de cheesecake
  • formele de brioșe folosite de mine sunt din silicon, dar dacă nu ai din acestea, să știi că poți să faci mini-cheesecake și în forme de brioșe din hârtie, singura condiție fiind să ai grijă atunci când vrei să le scoți din forme (adică trebuie să lași să se răcească complet după ce le scoți din cuptor)
  • dacă nu ai tavă pentru brioșe, atunci urmează rețeta de mai jos și pune compoziția bazei din biscuiți și crema într-o tavă de prăjitură mică (20×20)

Mini-Cheesecake la cuptor in forme de briose - foodieopedia.ro

Mai jos îți las lista de ingrediente și modalitatea de pregătire a acestor mini-cheesecake la cuptor în forme de brioșe. Sper că o să-ți placă!
____________________________________
INGREDIENTE

Pentru cremă:
200 gr. cremă de brânză cu smântână Grace
200 gr. iaurt grecesc 2%
100 gr. eritritol (poți să folosești orice alt îndulcitor)
2 ouă
1 lingură esență de vanilie

Pentru bază:
120 gr. biscuiți digestivi fără zahăr
4-5 linguri ulei de cocos (poate fi înlocuit cu unt topit)

Mini-Cheesecake la cuptor in forme de briose - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE

Cum facem baza?

Pune biscuiții într-un blender / robot de bucătărie și mixează-i până devin fini ca un nisip. Adaugă cele 4-5 linguri de ulei de cocos și mizează din nou. Textura acum ar trebui să fie ca cea a unui nisip umed, lucru pe care poți să îl verifici dacă iei un pic din biscuiții sfărâmițați și îi strângi în mână. La nevoie mai adaugă 1 lingură de ulei de cocos.

Pune biscuiții la baza unor forme de brioșe și aplatizează-i cu un capac mic, cu degetele, cu o spatulă mică sau cu o linguriță mică. Aplatizează bine, astfel încât să se formeze o crusta fermă la bază.

Mini-Cheesecake la cuptor in forme de briose - foodieopedia

Cum facem crema?

Pune ingredientele enumerate mai sus pentru cremă într-un bol și amestecă-le bine-bine cu un tel până se omogenizează.

Peste crusta de biscuiți adaugă până sus la baza formelor de brioșe crema rezultată, astfel încât să o distribui uniform în toate formele pentru brioșe.

Eu am folosit forme din silicon, însă vor funcționa orice alte forme.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C până când cheesecake-urile devin maronii la suprafață (aprox. 20-25 minute)

Lasă să se răcească pentru cel puțin 30 minute, apoi pune deasupra lor un topping preferat: gem din fructe, siropuri, miere etc. De asemenea poți să le mănânci simple.

Cât timp s-au copt mini-cheesecake-urile am făcut și un gem rapid din fructe de padure cu semințe de chia.

Cum facem gemul?

Am pus într-o tigaie 250 gr. fructe de pădure congelate, plus 3 linguri de apă. Am lăsat fructele să se înmoaie și să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute. Am amestecat din când în când.

Mini-Cheesecake la cuptor in forme de briose - foodieopedia

Le-am aplatizat cu un intrument de facut piure, apoi am adăugat 2 linguri semințe de chia și am amestecat cu o lingură.

Am lăsat gemul din fructe de pădure să se răcească și să se întărească, apoi am pus câte puțin din acest gem peste mini-cheesecake.

Mini-Cheesecake la cuptor in forme de briose - foodieopedia.ro

Sper că o să încercați și voi rețeta mini-cheesecake-urilor! Promit că o să vă placă!

Cu drag, Nicoleta!

 

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

2 Comments

  • Sergiu
    martie 23, 2020 10:57 am

    Arata delicios!

    • Foodieopedia
      martie 23, 2020 3:46 pm

      Mulțumesc! 😀

Lasă un comentariu