Pui Caprese. Pui cu mozzarella in sos de rosii

Puiul Caprese sau mai bine zis, piept de pui în sos de roșii cu mozzarella și busuioc proaspăt este o rețetă interpretată după salata caprese, care conține trei dintre ingredientele enumerate mai sus, adică roșii, mozzarella și busuioc. Sunt sigură că v-ați dat seama din denumire că este o rețetă inspirată din bucătăria italiană, pe care eu o ador. Voi?

pui ,,caprese'' cu mozzarella in sos de rosii

Mare lucru nu am ce să vă spun despre această rețetă, doar că se face extrem de simplu și este extraordinar de gustoasă. Lista de ingrediente pentru o astfel de rețetă nu este foarte lungă, ai nevoie doar de 4 ingrediente principale și niște condimente după gust, pe care sunt sigură că le aveți fiecare dintre voi în bucătărie.

Puiul caprese este o idee perfectă de prânz sau chiar cină, pentru că este destul de lejeră. Se poate pregăti chiar și atunci când inviți prieteni la masă și vrei să îi servești cu ceva mai special. Cu minim de efort poți să impresionezi pe oricine. Puiul fraged și suculent este acompaniat perfect de un sos aromat cu busuioc proaspăt și usturoi, iar mozzarella topită deasupra, ei bine, este ,,cireașa de pe tort”, cum s-ar zice. Pur și simplu încoronează tot preparatul.

pui caprese cu mozzarella in sos de rosii

În funcție de preferințele fiecăruia, puiul caprese se poate servi simplu, fără nicio garnitură sau se poate face un piure din cartofi, o salată, o porție mică de paste, legume la cuptor sau un orez fiert simplu.

Eu mi-am pregătit deja șorțul, hai să trecem la treabă!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 3 porții)
3 bucăți piept de pui (dezosat și fără piele)
300 gr. mozzarella light
600 gr. pulpă de roșii cuburi
1 pumn busuioc proaspăt
4-5 căței de usturoi
Condimente (eu am făcut un mix de): sare, piper, boia, usturoi granulat, fulgi de chili, oregano (folosiți ce condimente preferați voi)
2 linguri ulei de măsline

pui ,,caprese'' cu mozzarella in sos de rosii

____________________________________
PREPARARE
Pune bucățile de piept de pui într-un bol și stropește-le cu o lingură de ulei de măsline, apoi condimentează-le cu mixul de condimente amintit mai sus. Amestecă bine, apoi acoperă bolul cu o folie alimentară și bagă-l în frigider pentru 30 minute – 1 oră, ca să se marineze puiul.

Unge o tavă cu un pic de ulei de măsline, apoi adaugă bucățile de piept de pui în ea. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35-40 minute sau până când puiul este aproape gătit. La jumătatea timpului întoarce puiul de o parte pe cealaltă.

În acest timp pregătește sosul de roșii.

Curăță și zdrobește 4 căței de usturoi, apoi călește-i într-o tigaie aproximativ 2 minute la foc mic. Adaugă pulpa de roșii în tigaie, condimentează cu sare și piper după gust, apoi lasă să se reducă sosul la foc mic, pentru 3-5 minute. La final adaugă o lingură de busuioc proaspăt tocat, amestecă, apoi pune tigaia deoparte.

pui ,,caprese'' cu mozzarella in sos de rosii

După 35-40 minute de stat la cuptor, puiul ar trebui să fie gătit. Scoate tava, pune pieptul de pui pe o farfurie, apoi adaugă în tavă sosul de roșii. Păstrează 3 linguri din sos deoparte.

Pune bucățile de piept de pui în tavă peste sos, peste pui adaugă câte o lingură din sosul păstrat, apoi câte 3 felii de mozzarella peste fiecare bucată de pui acoperită de sos.

Bagă tava din nou la cuptor pentru 10 minute sau până când mozzarella este topită.

Servește cald alături de garnitura preferată.

pui ,,caprese'' cu mozzarella in sos de rosii

Noi am servit alături de un piure de cartofi, peste care am pus niște semințe de pin trase la tigaie și frunze de busuioc. Semințele de pin sunt opționale, puteți să garnisiți piureul cu orice altceva doriți voi.

pui ,,caprese'' cu mozzarella in sos de rosii

Idei de garnitură la acest preparat pot fi și: o porție mică de paste, orez fiert, legume coapte la cuptor, o salată.

 

Poftă mare!

Cu drag, Nicoleta

 

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu