Pui in crusta de fulgi de porumb

Recunoaște că și ție ți-e poftă de ceva crocant. Ce zici de un pui în crustă de fulgi de porumb gustos, numai bun de mâncat alături de un sos răcoros?

Pui in crusta de fulgi de porumb - foodieopedia.ro

Mama ne facea ceva asemănător, doar că folosea pesmet, nu fulgi de porumb. Ei bine, dacă și tu tânjești după ceva crocant, atunci îți recomand acest pui în crustă de fulgi de porumb. O alternativă a acestei rețete ar fi tot una din colecția mea de pe blog: pui la cuptor in crusta de susan. Ambele se fac sub aceeași tehnică foarte simplă și rapidă.

Îmi place să îl servesc numaidecât alături de un sos fresh din iaurt. Cel pe care îl fac în ultima vreme e cu cu iaurt, menta si castravete, o ușoară interpretare a sosului tzatziki. Cei care doresc, pot să mai adauge și o porție de cartofi la cuptor. Pentru cei care nu doresc cartofi, îmi permit să le sugerez niște legume ratatouille la tigaie sau legume glazurate cu Grana Padano. Vei avea un meniu complet de lins pe degete.

Pui in crusta de fulgi de porumb - foodieopedia.ro

Este perfect de mâncat la prânz, la cina și poate fi luat la pachet la muncă. Ba chiar pregătit atunci când ai invitați la masă și nu știi cu ce să îi surprinzi.

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi!
____________________________________
INGREDIENTE
650 gr. mușchiuleț de pui sau piept de pui tăiat felii
130-150 gr. fulgi de porumb neîndulciți
2 ouă
50 gr. făină integrală (poți să folosești făină albă)
Condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră, boia dulce, fulgi de chili, curry (fă mixul tău preferat de condimente)
1 lingură ulei de măsline

Pui in crusta de fulgi de porumb - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE

Marinează puiul cu mixul de condimente menționat mai sus, plus o lingură de ulei de măsline. Pune muschiulețul de pui la marinat în frigider timp de 1, 2 ore. Acoperă bolul/recipientul în care e carnea.

Mărunțește fulgii de porumb într-un robot de bucătărie. Dacă nu ai robot de bucătărie, poți să zdrobești fulgii în mână sau să îi pui într-o pungă de plastic și să îi strivești cu sucitorul sau cu fundul unei căni.

Bate cele două ouă într-un bol.

Pui in crusta de fulgi de porumb - foodieopedia.ro

Cum pregătim puiul în fulgi de porumb?

Pe masa de lucru vei avea 4 boluri/farfurii. De la stânga la dreapta vei așeza: mușchiulețul de pui marinat, făina, ouăle bătute și fulgii de porumb mărunțiti.

Imediat lângă acestea vei avea pregătită tava acoperită cu foaie de copt.

Prima dată vei ,,tăvăli” bucățile de mușchi de pui în făină, scuturând de fiecare dată excesul de făină. Următorul pas este să ,,scufunzi” bucățile în ouăle bătute, iar ultimul pas este să le ,,tăvălești” în fulgii de porumb mărunțiți.

Așează fiecare bucată de pui pe tava acoperită cu foaie de copt și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute.

Nu este nevoie să le întorci de pe o parte pe cealaltă.

Sfat pe care l-am ,,furat” de la mama: folosește doar o mână atunci când urmezi operațiunea de mai sus, astfel încât o mână să îți fie curată mereu.

După cele 30 minute, scoate tava din cuptor și așează puiul în crustă de fulgi de porumb pe o farfurie sau un platou.

Pui in crusta de fulgi de porumb - foodieopedia.ro

Servește cu poftă alături de o salată și un sos răcoritor cu iaurt, menta și castravete!

Pui in crusta de fulgi de porumb - foodieopedia.ro

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu