Smoothie bowl – ce o mai fi si asta?

Smoothie bowl, bol cu smoothie, smoothie în castron – oare cum să-i spunem? Am lăsat denumirea în limba engleză pentru că, sincer, sună mai bine și nici nu știu care ar fi varianta potrivită. 

smoothie bowl

Oky, să lămurim ce este smoothie bowl, nu? Este un bol cu smoothie, cu o textură mai cremoasă, care a devenit un adevărat trend în ultima vreme. Instagram-ul și Pinterest-ul sunt pline de poze foarte colorate cu astfel de smoothie-uri. Ba chiar mai mult, sunt peste 800.000 de hashtag-uri pe Instagram cu #smoothiebowl

Pentru smoothie-ul de azi am folosit un ingredient despre care am tot citit în ultima vreme pe internet și pe care de mult voiam să mi-l cumpăr, anume: pulbere de iarbă de grâu verde (produsul îl găsiți pe Farmacia Ortomoleculară ).

pulbere de iarbă de grâu verde farmacia ortomoleculară

Recunosc că zilele acestea până să fac smoothie-ul, am tot băut dimineața pe stomacul gol apă cu 2 linguri din această pulbere de grâu verde și mă simt chiar foarte bine. Beneficiile sunt numeroase: detoxifică ficatul, stimulează organismul, îți dă energie, ajută la curățarea și alcalinizarea sângelui (practic, prin venele tale ,,curge clorofilă”, care transportă nutrieții din iarba de grâu verde, în toate celulele corpului), conține tot spectrul de vitamine și minerale de care organismul nostru are nevoie, iar lista poate continua.

smoothie bowl71

Hai să vedem cum am făcut acest smoothie bowl absolute delicios!
____________________________________
INGREDIENTE
2 linguri de Pulbere de Iarbă de Grâu Verde Încolțit .
2 banane înghețate (le pui în congelator 3-4 ore și apoi le scoți)
3 kiwi
2 mâini pline de spanac
2 linguri de cocos
puțin ghimbir
+/- 200 ml. apă (va trebui să controlați cantitatea de lichid pentru a obține textura dorită)

Pentru topping: semințe de chia, fulgi de cocos, coacăze negre (topping-ul rămâne la alegerea voastră)
smoothie bowl
____________________________________
PREPARARE
Nimic complicat, ai nevoie doar de un blender în care să pui toate ingredientele enumerate mai sus și să mixezi 20-30 secunde până devine o băutură cremoasă.

smoothie bowl cu pulbere de iarba de grâu verde1

Îmi place la nebunie acest gen de smoothie. Este foarte sățios, plin de o mulțime de nutrienți benefici pentru organism, poate înlocui cu success micul dejun, iar la partea de topping poți să-ți pui imaginația la încercare. După cum ați observat, cantitatea de lichid este mai mică decât la smoohie-urile obișnuite. Tocmai de aceea acest gen de smoothie se mănâncă cu lingura pentru că are o textură mai cremoasă.

smoothie bowl

Să aveți poftă!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu