Spirale cu sunca si cascaval

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și simplu de pregătit, am găsit eu o variantă perfectă: spirale din foietaj cu șuncă și cașcaval. Sunt gustoase și parcă nu te-ai mai opri din mâncat.

Spirale din foietaj cu cascaval - foodieopedia

Consider că foietajul este un ingredient foarte versatil și se pot face o mulțime de preparate din el, care mai de care mai bune. De data aceasta eu am ales să fac ceva rapid: spirale din foietaj, umplute cu șuncă și cașcaval Sofia de la Delaco. Dacă mă întrebi pe mine, la gust mi se par că seamănă cu mini pizza, ușor crocante datorită foietajului.

Spirale din foietaj cu cascaval - foodieopedia

Pe lângă ingredientele folosite de mine, puteți să folosiți și altceva:

  • legume: măsline tăiate mărunt, ardei gras/kapia tăiat cubulețe, ceapă roșie, porumb, spanac
  • alte mezeluri: bacon, salam uscat la alegere
  • în loc de sos de roșii, poți să pui pesto verde sau pesto rosso

Aceste spirale din foietaj pot fi o gustare de luat chiar și la pachet sau mici aperitive de pus pe masă la diverse ocazii: zile de naștere, sărbători. Rezistă la frigider câteva zile, recomand să le depozitați într-o caserolă cu capac.

Spirale din foietaj cu cascaval - foodieopedia

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj (400 gr.)
100 gr. cașcaval Sofia de la Delaco
100 gr. suncă (la alegere: porc, pui, curcan)
2 fire de ceapă verde (opțional)
3-4 linguri sos de roșii

Spirale din foietaj cu cascaval - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

După ce se decongelează aluatul de foietaj, întinde-l ușor cu sucitorul de 2-3 ori pe toate părțile.

Unge suprafața lui cu cele 3-4 linguri de sos de roșii. Așează peste sosul de roșii feliile de suncă, iar peste acestea ceapa verde tăiată mărunt.

Spirale din foietaj cu cascaval - foodieopedia

La final presară pe toată suprafața cașcaval ras.

Rulează cu grijă foietajul, apoi taie ruloul întreg în rulouri mai mici, de aproximativ grosimea degetelui mare.

Așează rulourile pe o tavă acoperită cu foaie de copt, având grijă să fie suficient spațiu între ele, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20-25 minute, până se rumenesc.

Scoate tava din cuptor, lasă spiralele din foietaj cu cașcaval să se răcească 5-10 min, apoi servește cu plăcere.

Poți să le mănânci alături de un sos din iaurt sau unul din sos de roșii cu busuioc proaspăt.

Poftă bună!

Spirale din foietaj cu cascaval - foodieopedia

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete cu foietaj:
Pachetele din foietaj cu telemea
Foietaj cu ardei copt si cascaval
Saratele cu susan alb si mac

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu