Rulada de porc cu ciuperci se face tare ușor și o să arate minunat pe masa cu orice ocazie sau în orice moment ți se face poftă de așa ceva.
Dacă vă place carnea de porc, atunci e musai să încercați rețeta aceasta de rulada de porc pentru că o să vă placă tare mult. Eu de foarte mult timp voiam să o pregătesc pentru o ocazie specială cum e Crăciunul, așadar aceasta a fost propunerea mea pentru felul principal.
Ca garnitură am avut ceva simplu: morcovi si rădăcini de păstârnac cu miere și varză de bruxelles cu bacon. S-au potrivit de minune!
O astfel de rulada de porc poate fi servită ca un fel principal sau chiar ca un aperitiv, așezat pe platou alături de alte bunătățuri. De asemenea, poate fi umplută cu tot felul de legume, brânzeturi, dar și ,,îmbrăcată” în bacon sau prosciutto și apoi coaptă.
Am și o rețetă video, pe care o găsiți pe contul meu de instagram: @nicoleta.catargiu
____________________________________
INGREDIENTE
1,5 kg cotlet de porc (alege unul care e mai lat, iar grosimea să fie de cel puțin 6 cm
250 gr. ciuperci (am folosit de la conservă gata tăiate)
1 ceapă tocata mărunt
2 căței de usturoi
70 gr. unt
4-6 crenguțe de cimbru (poți sa folosești rozmarin proaspăt în schimb)
200 ml. vin roșu
sare, piper, boia, usturoi granulat
+ sfoară pentru legat cotletul
____________________________________
PREPARARE
Curăță cotletul de grăsime
Taie cotletul de porc pe lungime cu un cuțit care taie bine. Începe din laterală până aproape de cealaltă latură, apoi de la capătul unde ai ajuns, taie iar până la marginea opusă, rezultând un dreptunghi plat. Fiecare parte de cotlet trebuie tăiat de aproximativ 1,5-2 cm. Vezi în video de pe Instagram exact cum am procedat!
Bate cotletul de câteva ori cu un ciocan pentru șnițele pe ambele părți.
Condimentează cotletul pe ambele părți după gust cu sare, piper, boia și usturoi pudră
Pune într-o tigaie 30 gr. unt și călește ceapa tocată mărunt.
Strecoară ciupercile din conservă, toacă-le mărunt, apoi adaugă-le în tigaie. Condimentează după gust cu sare, piper, 2-3 crenguțe de cimbru. Lasă la călit 2-3 minute.
Pune ciupercile pe suprafața cotletului de porc tăiat, apoi rulează-l cu grijă.
Leagă rulada de porc cu sfoară, de 3-4 ori pe lățime și o dată pe lungime.
Unge rulada cu miere, apoi rumenește-o 2-3 minute pe toate părțile într-o tigaie încinsă cu 40 gr. unt, doi căței de usturoi și 2-3 crenguțe de cimbru.
Toarnă în tigaie 200 ml. vin roșu și lasă să se evapore alcoolul 2-3 minute.
Pune rulada de porc într-o tavă și toarnă deasupra sosul din tigaie.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pt. 50-55 minute. Temperatura internă a ruladei a avut între 65-70°C.
După timpul de coacere, scoate tava din cuptor, acoperă rulada cu folie de aluminiu și las-o să se răcească timp de 3-4 ore.
Taie în felii și servește cu garnitura preferată.
Cum vi se pare?
Vezi pe blog și rețeta celor 2 garnituri rapide si usoare: mocovi și rădăcini de păstârnac cu miere și varză de bruxelles cu bacon.
Lasă un comentariu