Rulada Tiramisu este un desert care merită făcut cu absolut orice ocazie se invește, de sărbători, de zile de naștere sau în orice moment în care vreți să vă răsfățați cu ceva bun.
Aceasta rulada tiramisu se face mai simplu decât ați crede, nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul final este spectaculos si veți impresiona pe oricine cu acest desert. Singura mea recomandare este să îl pregătiți cu o zi înainte de a-l servi, pentru a avea suficient timp să se așeze bine în forma aceasta tip ruladă.
Sper să vă placă rețeta propusă de mine și să o pregătiți și voi!
____________________________________
INGREDIENTE
mascarpone 300 gr.
frișcă lichidă 300 gr.
30 bucăți pișcoturi
300-400 ml. cafea rece (espresso)
100 gr. zahăr pudră
1 lingură de esență de vanilie
1 lingură de cacao
____________________________________
PREPARARE
Mixează într-un bol mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie.
Pune frișca lichidă într-un bol și mixeaz-o până devine ca o spumă aerată.
Amestecă cu mixerul mascarpone cu jumătate din cantitatea de frișcă lichidă aerată, apoi cealaltă jumatate încorporeaz-o cu o spatulă.
Înmoaie o singură dată pe fiecare parte pișcoturile în cafeaua rece, apoi așează-le pe o foaie de copt, în 3 rânduri, a câte 10 pișcoturi (vezi în video). Lasă spațiu pe fiecare laterală a foii de copt.
Pune 6-7 linguri de cremă peste pișcoturi și nivelează frumos. Presară peste cremă cacao.
Rulează cu grijă începând cu partea cu 3 pișcoturi de jos. În timp ce rulezi, strânge un pic rulada.
Lasă la frigider peste noapte, apoi a doua zi nivelează peste ruladă restul de cremă și presară deasupra cacao. După preferințe puteți să faceți și niște ,,moțuri” cu un poș cu dui.
Asta e tot. Se face mult mai simplu decât ai crede și merită să îi dai o șansă.
Dacă faceți rulada tiramisu să îmi spuneți în comentarii cu vi s-a părut.
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi și alte rețete de tiramisu pe blog:
Lasă un comentariu