Dacă ești fan rețetelor cu vinete, atunci cu siguranță îți va plăcea și această rețetă de rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci. Am tot încercat această rețetă de rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci în sos de roșii și vă spun sincer că de fiecare dată devorez tot din farfurie. Bineînteles că nu mă limitez doar la o porție.
Cum am descoperit acest preparat?
Într-o zi stăteam și mă uitam în frigider la ingrediente, așa cum fac deobicei când nu știu ce să gătesc și mi-au sărit în ochi trei dintre ele: vinete, brânză de vaci (cottage cheese) și sos de roșii la cutie. Ce să fac cu ele? Ce să fac cu ele? Eu am vrut cumva să le combin în același preparat, iar apoi mi-a venit această idee: de a face niște rulouri din vinete la gril, pe care să le umplu cu brânza de vaci amestecată cu puțină verdeață, iar apoi să le pun pe un strat de sos de roșii și să le las puțin la cuptor. Simplu ca bună ziua.
Rulourile de vinete umplute cu brânză de vaci sunt foarte gustoase, se fac extraordinar de rapid, iar modul de preparare este atât de simplu, încât și un copil de 5 ani poate să-l pregătească. Merg foarte bine pentru un prânză sau o cină mai ușoară.
Ca o mică confesiune, vă spun că mie tot timpul mi-a plăcut să gătesc cu ingrediente proaspete, dar cel mai mult îmi place să gătesc cu cât mai puține ingrediente, pentru că o masă delicioasă nu trebuie neaparat să conțină o listă lungă de cumpărături.
Pentru rețeta de rulouri umplute cu brânză de vaci am avut nevoie doar de TREI ingrediente de bază, fără să punem la socoteală condimentele.
Nu mă crezi? Ia iute mai jos cât de simplu este să gătești cu ingrediente puține!
__________________________________
INGREDIENTE
2 vinete mari
350 gr. branză de vaci (eu am folosit cottage cheese)
200 ml. sos de roșii (de la cutie)
1-2 căței de usturoi
pătrunjel sau mărar proaspăt
3 linguri ulei de măsline
sare și piper (după gust)
__________________________________
PREPARARE
Spală și taie vinetele pe lungime, în felii (cca 0,5 cm).
Într-un bol mic pune 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper și cățeii de usturoi zdrobiți. Amestecă, apoi cu această compoziție unge feliile de vinete pe ambele părți, cu ajutorul unei pensule de bucătărie sau pur și simplu toarnă deasupra lor compoziția.
Pune feliile de vinete într-o tigaie gril și prăjește timp de 2-3 minute pe fiecare parte, suficient cât acestea să devină moi pentru a putea fi rulate ulterior.
UMPLUTURA: într-un bol se amestecă brânza de vaci (cottage cheese) cu pătrunjelul sau mărarul tocat mărunt, puțină sare și piper. Rulează vinetele cu această compoziție (ai grijă să nu pui prea multă umplutură, pentru a putea să rulezi cu ușurință feliile de vinete!).
Pune un strat de sos de roșii pe toată suprafața unui vas termorezisten. Peste acest strat aranjează rulourile de vinete.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute. După cele 15 minute, scoata tava cu rulourile de vinete umplute cu brânză de vaci. Lasă-le un pic să se răcească, apoi servește cu mare poftă.
OPȚIONAL
Poți să pui un strat de suc de roșii sau de brânză rasă și deasupra rulourilor.
De asemenea poți să faci o combinație între mai multe branzeturi la umplutură (branză de vază, parmezan ras, mozzarella rasă).
Cu drag, Nicoleta! 🙂
Alte rețete cu vinete:
Vinete alla parmigiana
Pizzette de vinete
Lasă un comentariu