Aceste rulouri din dovlecei reprezintă o gustare sau un aperitiv vegetarian, sănătos și foarte gustos.Cred că deja v-ați obișnuit să vă tot arăt rețete simple, cu puține ingrediente, pe care să le puteți face rapid. Nimănui nu-i place să stea foarte mult în bucătărie, nu-i așa?
Dovleceii sunt ideali atunci când ții dietă sau pur și simplu ai o alimentație echilibrată, pentru că sunt plini de vitamine și minerale, dar conțin și foarte multe fibre și apă, ceea ce te vor face să te simți sătul foarte depede. Pe lângă acestea, dovleceii sunt foarte ușor de digerat și au un conținut foarte mic de calorii.
Aceleași proprietăți le găsim și la perluțele de brânză de vaci sau cottage cheese, plus că acestea mai vin la pachet și cu o grămadă de proteine. Împreună merg de minune și cu sigurață te vor cuceri și pe tine aceste rulouri din dovlecel. Ca o mică paranteză, să știți că brânzica de vaci/cottage cheese/ perluțele de brânză sunt o plăcere nevinovată de a mea și aș putea să mănânc cutii întregi.
Mie îmi plac tare mult aceste rulouri din dovlecei umplute cu brânză de vaci și mix de legume și le fac destul de des pentru că nu necesită foarte mult timp de gătire și sunt foarte simplu de făcut. Pe mine mă duc oarecum cu gândul la niște sushi. Corect?
Iată rețeta mea de rulouri de dovlecei umplute cu brânză de vaci și mix de legume!
____________________________________
INGREDIENTE
1 dovlecel
o cutie de cottage cheese light de la Delaco
1 morcov
un castravete
1-2 ridichi
1 jumătate de ardei gras roșu
câteva frunze de spanac proaspăt
mărar după gust
puțină sare după gust
* legumele pot fi înlocuite după preferințe fiecăruia
____________________________________
PREPARARE
Începe prin a tăia legumele (în afară de dovlecel) în bucăți mici sub forma unor bastonașe/fâșii.
Taie dovlecelul pe lungul în felii subțiri, condimentează-le cu sare pe ambele părți și lasă-le câteva minute cât să iasă puțină apă din ele. Sterge feliile de apa lăsată cu un șervețel de bucătărie, apoi prăjește-le pe o tigaie gril 30 secunde pe fiecare parte, cât să devină mai moi pentru a putea să le rulezi.
Într-un bol amestecă brânza de vaci cu mărar tocat mărunt și puțină sare.
După ce ai terminat de prăjit feliile de dovlecel, pune o lingură de brânză de vaci pe fiecare felie, acoperind toată suprafața. Într-un capăt pune câte o frunză de spanac și bucăți din fiecare legumă tăiate anterior.
Rulează feliile de dovleceii începând din capătul unde ai pus legumele, apoi așează-le pe un platou. Dacă nu stau rulate, fixează-le cu o scobitoare. Legumele pot fi tăiate și mai mici, adică până la nivelul ruloului, ca să nu iasă din el.
Aceste rulouri sunt perfecte ca o gustare, merg de minune și la mici aperitive la masă festivă (ideale ca finger foods – mâncare care poate fi mâncată cu mâna), dar pot fi servite și la un prânz sau o cină ușoară alături de alte preparate.
Ceva simplu și delicios!
Poftă bună!
Alte rețete cu dovlecei de pe blog:
Clatite cu dovlecei si telemea de vaca
Pizza cu crusta din dovlecei
Lasă un comentariu