Aceste rulouri din dovlecel umplute cu ricotta și mozzarella în sos de roșii deși este un preparat low-carb, să știți că este sățios și poate fi mâncat la prânz sau cină. Dacă nu vă plac dovleceii, puteți să faceți același lucru și cu vinete. Orice variantă veți alege, să știți că o să vă placă foarte mult.
Fac des rulouri din dovlecel umplute fix ca în această rețetă sau în diferite combinații, însă încerc să profit de dovlecei în special vara când este sezonul lor. Ador să gătesc cu legume și fructe care sunt în sezon pentru că atunci au gustul cel mai bun și asta vă încurajez și pe voi să faceți.
Dacă faceți și voi rulouri din dovlecel să îmi spuneți în comentarii cum vi s-au părut.
____________________________________
INGREDIENTE
3 dovlecei mari (eu am folosit zuchinni)
100 gr. mozzarella rasă (folosește mozzarella pentru pizza, nu bilă de mozzarella)
Pt umplutură: 200 gr. ricotta, 30 gr. parmezan ras, 50 gr. mozzarella rasă, sare și piper după gust, un pumn de pătrunjel tocat
Pt. sos: 1 ceapă tocată mărunt, 2-3 căței de usturoi, 400 gr. passata de roșii, 5-6 frunze busuioc proaspăt, sare, piper, fulgi de chilli după gust
____________________________________
PREPARARE
Taie dovleceii în felii cât mai subțiri (pe lungime) și așează feliile pe un platou. Presară sare pe ambele părți și lasă-le 5-10 minute, după care șterge-le cu un șervețel de apa pe care o lasă la suprafață.
Prăjește feliile de dovlecel într-o tigaie grill unsă cu ulei pe ambele părți 2-3 minute. Feliile de dovlecel vor fi mai ușor de rulat dacă sunt prăjite puțin.
Între timp pregătește sosul: călește pe rând ceapa și cățeii de usturoi, adaugă passata de roșii și condimentele și lasă la fiert, la foc mic, timp de 5-7 minute. La final adaugă busuiocul mărunțit și amestecă. Sosul în vom pune într-un vas termorezistent.
Umplutura: pune într-un bol toate ingredientele menționate mai sus pt umplutura și amestecă-le.
Pune câte o linguriță din umplutură la capătul fiecărei felii de dovlecel, apoi rulează feliile. Așează rulourile din dovlecel peste sosul de roșii, fie în picioare cum am făcut eu, fie pe laterală.
Deasupra lor așează mozzarella rasă.
Bagă tava la cuptor pentru 15 minute la 180°C.
A ieșit delish! Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete cu dovlecel:
Supa crema de dovlecel
Chec sarat cu dovlecel
Dovlecei umpluti cu carne
Clatite cu dovlecei si telemea de vaca
Lasă un comentariu