Salata Caesar este una dintre cele mai cunoscute și nelipsite salate din meniurile restaurantelor. Pe cât de faimoasă este această rețetă, pe atât de simplu este de făcut.
Când am mâncat prima dată această salată?
Prima mea întâlnire cu salata Caesar a fost în America în vara lui 2014. Eram acolo cu un program pentru studenți (Work&Travel) și lucram într-un restaurant. Toată lumea comanda celebra salată, oricine venea în local voia să o mănânce: ,,A Caesar salad, please!”, auzeam destul de des. Am mâncat-o și eu acolo la ei, dar nu mi-a plăcut. Și am mâncat-o și aici în România într-un restaurant, tot nu mi-a plăcut. Asta până când mi-am dat seama că de fapt dressing-ul este de vină (pentru gusturile mele).
Bineînțeles, cum mie îmi place să reinterpretez rețete, să le fac într-un mod mai sănătos, am preparat și eu acasă salata, am încercat să includ cât mai mult din ingredientele rețetei originale și să ele xclud pe cele care nu sunt tocmai pe placul meu. Cei drept, doar dressing-ul l-am reinterpretat, dar totuși am păstrat acea tentă acră a sosului.
Rețeta originală nu are carne de pui, însă eu nu am vrut să-mi lipsească proteina din farfurie, așa că am pus și o bucată de piept de pui gătită la cuptor.
Iată ce a ieșit!
____________________________________
INGREDIENTE
Salată Romana sau Iceberg (eu am cumpărat o pungă cu salata romana gata tăiată)
Piept de pui (pentru o porție am folosit jumătate din piept de pui)
Condimente pentru pui: sare, piper, boia dulce, usturoi praf (după gust)
1 lingură de parmesan
Câteva felii de pâine integrală / toast integral pentru crutoane (vezi rețeta mea de crutoane din pâine integrală )
Pentru dressing: iaurt grecesc, sucul de la jumătate de lămâie, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper (după gust)
** Cei care știu rețeta originală acestei salate, vor observa din start că este o variantă mult mai light tocmai prin excluderea acelor ingrediente din dressing. Rețeta clasică are și: muștar, gălbenuș de ou, oțet și sos Worcester.
*** De asemenea, dacă doriți, puteți să mâncați salata fără pui, exact așa cum e și rețeta originală. Această variantă de a introduce și pieptul de pui este doar alegerea mea.
____________________________________
PREPARARE
Condimentează pieptul de pui cu puțină sare, piper, usturoi praf, boia dulce, 1 lingură de ulei de măsline și lasă-l la marinat pentru cel puțin 30 minte.
Pune pieptul de pui marinat în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute. Întoarce-l pe o parte și pe cealaltă la jumătatea timpului pentru a se găti uniform.
Dressing light pentru salata caesar
într-un bol pune 1 cutie de 150 gr. iaurtul grecesc, sucul de la jumătate de lămâie, 1 cățel de usturoi ras, 2 linguri de ulei de măsline, puțină sare și piper (după gust). Amestecă bine și lasă-l la frigider cât timp se gătește puiul.
Între timp pregătește crutoanele. Vezi rețeta de crutoanele pas cu pas AICI .
Sfat: în ultimele 5-7 minute de gătire a pieptului de pui poți să adaugi crutoanele în aceeași tavă în care se gătește puiul pentru a salva timp. Nu uita să întorci crutoanele pe o parte și pe cealaltă și ai grijă să nu se ardă!
Pune 2 mâini pline de salată Romana sau Iceberg într-un bol, 2 linguri din dressing-ul preparat anterior, amestecă, apoi pune peste salată pieptul de pui, pe care poți să-l tai felii, în cubulețe sau în ce formă vrei tu. Adaugă câteva crutoane, fără de care această salată nu ar avea sens și presară puțin parmezan ras deasupra.
Asta e tot. Ți-am zis că e mult mai simplu decât pare.
Poftă bună!
Cu drag, Nicoleta!
P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate
Click aici ⇒ Foodieopedia .
Lasă un comentariu