Salata Caprese – cea mai simpla salata

Cea mai complicată salată dintre toate salatele. Neeeeh, am glumit! Salata Caprese este cea mai simplă și fără pic de efort salată pe care oricine poate să o pregătească. Ai nevoie practic doar de 3 ingrediente și gata, salata e numai bună de mâncat.

salata caprese

Salata Caprese – origini

După numele ei, salata Caprese își are originile în Italia unde este foarte populară. Este o salată care poate fi servită ca aperitiv, gustare, mic dejun sau chiar pentru un prânz sau o cină ușoară și rapidă. Numai bună pentru acele momente în care nu prea ai chef să gătești.

Mai are rost să vă spun că este extraordinar de bună? Mozzarella, roșii și busuioc proaspăt. O combinație de gusturi foarte aromată, perfectă vara când este foarte cald afară, dar și în restul anului.

salata caprese 4

Aaaa, și sper că v-ați prins că în farfurie avem de fapt culorile drapelului Italiei: roșu, alb și verde 🙂
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. mozzarella
2 roșii
1-2 căței de usturoi
1 mână de busuioc proaspăt
3 linguri ulei de măsline
sare&piper

salata caprese 4
____________________________________
PREPARARE
Taie mozzarella și roșiile în felii rotunde. Așează-le pe o farfurie, alternându-le. O felie de mozzarella, apoi o felie de roșie și tot așa până când nu mai rămâne nicio felie din aceste două ingrediente.

salata caprese 2

Pentru sos ai nevoie de o mână de busuioc pe care o vei pune într-un blender, împreună cu 1 cățel de usturoi, 3-4 linguri de ulei de măsline. Mixează până totul devine ca o pastă. Dacă mai este nevoie de lichid, mai poți adăuga ulei de măsline. Eu am dat și prin sită această pastă, astfel a rămas un sos fin și foarte aromat.

salata caprese 1

Pune acest sos peste mozzarella și roșii și servește imediat.

salata caprese2

Să vă fie de cel mai bine!

Alte rețete cu mozzarella:
Frittata cu mozzarella si legume
Salata cu mozzarella si nectarine
Caprese Galette (tarta caprese)
Pui Caprese. Pui cu mozzarella in sos de rosii

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu