Salata cu avocado si fasole rosie

Dragilor, a trecut ceva timp de când nu v-am mai arătat o rețetă de salată, așa că VOILA, am pentru voi cea mai colorată salată: salata cu avocado și fasole roșie.

salata cu avocado si fasole rosie

Salata cu avocado și fasole roșie este de fapt o salată de inspirație mexicană. Poate că vă este mai cunoscută denumirea în engleză: ,,tex-mex salad”. Un lucru pe care nu știu câți dintre voi îl știți, este acela că ador bucătăria libaneză, dar pe locul al doilea este cea mexicană. Pe lângă faptul că este plină de culori în farfurie, rețetele mexicane sunt și ușor de preparat, sunt pline de savoare, aromate și bine condimentate. Când spun bucătăria mexicană, automat îmi vin în minte următoarele: avocado, ardei iute, coriandru, fasole, porumb, tortillas, tacos, quesadilla și de ce să mint, tequila.

Alte retete de inspiratie mexicana pe blog:

Aceasta salată mexicană cu avocado și fasole roșie se face în maxim 10 minute și este fără pic de efort. În cazul în care nu vrei să folosești fasole și porumb de la conservă, atunci va trebui să mai parcurgi încă 2 pași, adică fierberea fasolei roșii și a porumbului. Eu am mers pe varianta mai rapidă și cred că este mult mai convenabilă pentru multe persoane care nu prea au timp să gătească, sunt mereu în grabă și vor ceva rapid de mâncare. 

Un mic sfat:

  • Citiți lista de ingrediente a conservelor cu legume/leguminoase gata fierte!
  • Pe această listă ar trebui să se găsească: ingredientelul principal (ex: fasolea), apă și sare (într-o cantitate mică)
  • Pe această listă NU ar trebui să se găsească: zahăr 

salata cu avocado si fasole rosie

Nu am inventat a cincea roată de la căruță cu această rețetă, dar pentru că este atât de simplă și gustoasă, m-am gândit să v-o arăt și vouă. Se poate mânca la prânz sau cină, simplă sau alături de o bucată de carne: pui, creveți, ton, somon. Pe lângă ingredientele din lista de mai jos, în salată puneți să adăugați la alegere câteva din următoarele: quinoa fiartă, câteva grame de paste integrale, cașcaval ras, mini mozzarella, măsline, ceapă verde, ardei gras roșu, castravete sau să folosiți fasole neagră în locul celei roșii. Este o salată atât de versatilă, încât poți să adaugi cam orice alte ingrediente și nu vei da greș.

Eu nu m-am putut abține și am pus și avocado pentru că este una din ,,iubirile mele eterne” și profit ori de câte ori am ocazia ca să-l introduc într-un preparat. Am ales să servesc salata cu mini tortillas în formă de bărcuțe sau mai bine zis, niște forme mini de tacos.

salata cu avocado si fasole rosie

Pentru a face această salată cu avocado și fasole roșie aveți nevoie de:
____________________________________
INGREDIENTE ( pentru 2 porții )
1 avocado
1 conservă de fasole roșie (400 gr.)
100 gr. porumb fiert
1 ceapă roșie
8-10 roșii cherry
câteva frunze de pătrunjel proaspăt (sau coriandru dacă găsiți)

Dressing:
2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet balsamic, 2 linguri zeamă de lămâie, sare și piper (după gust). Opțional: ½ linguriță fulgi de chili

Pentru servit:
mini tortillas crocante (pot fi opționale, dar au mers de minune cu salata)

salata cu avocado si fasole rosie
____________________________________
PREPARARE
În primul rând pregătește acele mini tortillas. Ai nevoie de 1 sau 2 lipii/tortillas și o cană mică de cafea. Pune gura cănii de la cafea peste lipie și taie cu un cuțitul de jur împrejurul ei, formând astfel mini tortillas (exact ca în poza 1).

Pune aceste mini tortillas pe grilajul cuptorului, iar în momentul în care le pui, încearcă să le dai o formă de bărcuțe. Cuptorul nu trebuie să fie încălzit când faci acest lucru. După ce termini de pus toate mini tortillas în formă de bărcuțe pe grilaj, pornește cuptorul, setează-l la 180C și lasă-le la cuptor pentru 10-15 minute, până când se întăresc și devin crorante. Verifică-le din când în când.

În acest timp poți să pregătești și salata. Strecoară fasolea roșie într-o sită, limpezește-o sub un jet de apă, apoi pune-o într-un bol încăpător. Procedează același lucru și cu porumbul din conservă. Dacă folosești porumb congelat, pur și simplu fierbe-l, apoi pune-l în bol.

salata cu avocado si fasole rosie

Curătă și taie ceapa roșie mai mărunt. Spală și taie roșiile cherry în jumătăți sau în sferturi. Adaugă-le și pe acestea în bol.

Taie avocado în jumătate, scoate sâmburele, curăță-l de coajă, apoi taie-l în cubulețe mai mici și pune-l în același bol. Toacă mărunt puțin pătrunjel proaspăt și adaugă-l peste restul ingredientelor.

La final toarnă peste salată dressing-ul format din ulei de măsline, oțet balsamic, zeamă de lămâie, fulgi de chili, sare și piper (am dat gramajele în lista de ingrediente). Amestecă totul bine-bine.

Mini tortillas ar trebui să fie crocante deja, scoate-le din cuptor, lasă-le să se răcească, apoi servește cu plăcere această salată colorată cu avocado și fasole roșie.

salata cu avocado si fasole rosie

salata cu avocado si fasole rosie

Poftă mare!

Cu drag, Nicoleta!

P.S. Nu uita să dai LIKE de Facebook Foodieopedia ca să știi când postez rețete noi!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

6 Comments

  • Alina G.
    martie 18, 2022 11:31 am

    Delicios! Simplu si sănătos. Mulțumesc. Evitam să folosesc avocado in altceva decât guacamole si salata cu ton, dar aceasta combinatie m-a surprins plăcut.

    • Foodieopedia
      martie 23, 2022 11:13 am

      Salut! Mă bucur mult că ți-a plăcut rețeta! Să îți fie de bine! 🙂

  • Cereces Loredana
    iunie 21, 2019 7:57 am

    Ce bunatate ai facut Nicoleta!!!😍Si da,e foarte simplu si ai o mancare sanatoasa si usoara!Bravo!Dar ce super ies si pozele pe care le faci!😊

  • Trackback: Masă de Paște 100% vegetariană - Madmoiselle Sarcastique
  • Dana
    aprilie 14, 2019 10:47 pm

    Am probat si este super delicioasa salata!

    • Foodieopedia
      aprilie 17, 2019 10:09 pm

      Mă bucur că ți-a plăcut! 🙂 Să mai încerci și alte rețete

Lasă un comentariu