Salata cu linte cu morcovi caramelizați și telemea este genul de salată pe care o faci atunci când nu vrei să te complici mult cu o rețetă, dar totuși ai mânca ceva super delicios.
Știu că nu multă lume e ,,prietenă” cu lintea și știu cât e de greu să o adaugi în preparate, în așa fel încât să și iasă ceva bun. Salata asta este de departe cea mai bună salată cu linte pe care am încercat-o.
Am încercat multe combinații, dar aceasta le are pe toate: : prospețime de la pătrunjel, gust ușor dulceag de la morcovii caramelizați, de partea sărată se ocupă telemeaua, care se combină perfect cu toate ingredientele.
Salata cu linte poate fi mâncată la prânz sau cină pentru că este foarte sățioasă. Dacă țineți post, puteți să înlocuiți telemeaua cu bucățele de tofu trase ușor la tigaie cu mirodenii. Există soluții pentru oricine.
Haideți să pregătim împreună această salată cu linte!
____________________________________
INGREDIENTE
o conservă linte fiartă (200-250 gr.)
3 morcovi medii, tăiați rondele
1 legătură de pătrunjel, tocată mărunt
100 gr. telemea (eu am avut telemea marinată)
dressing pt morcovi: 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de oțet balsamic, 2 linguri miere sau sirop de agave
sare și piper după gust
____________________________________
PREPARARE
Așează morcovii pe o tavă acoperită cu foaie de copt și pune peste ei dressing-ul. Amestecă.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute. Amestecă morcovii la jumătatea timpului.
Într-un bol adaugă lintea, pătrunjelul, telemeaua, morcovii caramelizați, dressing-ul rămas în tavă, sare și piper după gust și amestecă toate ingredientele.
Dacă crezi că mai este nevoie, poți să mai adaugi un pic de ulei de măsline.
Vă super, super recomand să o încercați. O să vă placă. Pe cuvânt de Nico 🙂
Alte rețete cu linte verde de pe blog:
Pate de linte
Supa crema de linte si broccoli
Lasă un comentariu