Salata cu surimi si iaurt grecesc

Salata cu surimi și iaurt grecesc, o salată care se pregătește în mai puțin de 10 minute. Pe bune, chiar nu durează mai mult și este foarte gustoasă.

salata cu surimi si iaurt grecesc6

Ce este surimi

Nu știu câți dintre voi sunteți familiari cu bastonașele de surimi sau câți ați mâncat până acum, dar dacă iubiți fructele de mare, atunci ar trebui să vă placă și surimi. Numele acestui ingredient vine din limba japoneză, care înseamnă ,,carne tocată”, sugerând astfel și compoziția acestuia. Surimi imită oarecum gustul carnii de crab, însă el este făcut mai degrabă din carne slabă de pește (cod sau Pollock de Alaska).

Sunt multe articole pe internet care ,,blamează” acest produs. Acestea spun că nu ar fi tocmai în regulă să-l consumăm pentru că este făcut din resturi de carne de pește + alți aditivi care îl ajută să aibă forma finală. Eu cred că nu prea are ce să-ți facă rău dacă îl consumi o dată la câteva luni. De exemplu, eu îl mănânc de vreo 2-3 ori pe an, deci nu are cu ce să mă afecteze. Dacă dorești să faci rețete cu surimi, te sfătuiesc să citești cu atenție și eticheta cu ingrediente, să vezi procentul de carne de pește din care este făcut, dar și restul ingredientelor.

salata cu surimi si iaurt grecesc

Cât despre rețeta de salata cu surimi și iaurt grecesc, eu zic că merită să-i dați o șansă pentru că se pregătește foarte rapid, este hrănitoare, cu ingrediente puține, pentru buzunarul oricăruia.
____________________________________
INGREDIENTE
250 gr. bastonașe de surimi
5 linguri iaurt grecesc 10%
5 linguri porumb fiert (sau după gust)
1 ceapă roșie
2 fire ceapă verde
rădăcină de țelină (după gust)
3 linguri suc de lămâie
sare, piper după gust

salata cu surimi si iaurt grecesc
____________________________________
PREPARARE
Taie în cubulețe mici bastonașele de surimi, ceapa roșie, ceapa verde, rădăcină de țelină și pune-le într-un bol încăpător. Peste ele pune iaurtul grecesc, sucul de lămâie, porumbul, sare și piper și amestecă bine toate ingredientele.

salata cu surimi si iaurt grecesc

Asta e tot. V-am zis că se pregătește foarte repede.

salata cu surimi si iaurt grecesc1

salata cu surimi si iaurt grecesc5

Poftă bună!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu