Salata de boeuf – reteta clasica

Salata de boeuf este una dintre preferatele mele și este salata care nu lipsește la nicio sărbătoare în casa noastră.

Salata de boeuf - foodieopedia.roEu o pregătesc cu carne de vită, însă am văzut variațiuni cu carne de pui și curcan. Salata de boeuf originală se face cu carne de vită (de aici și denumirea ,,de boeuf”). Pe lângă carnese mai adaugă ingrediente ca: morcovi, cartofi, mazăre verde, țelină, păstârnac, castraveți murați și desigur, maioneză. Partea mea preferată este decorarea salatei de boeuf unde fiecare ne putem folosi imaginația pentru a face ceva frumos.

Dacă vă place salata de boeuf, să încercați și rețeta mea și să îmi spuneți cum vi s-a părut.

Salata de boeuf (cu vita) - foodieopedia.ro

____________________________________
INGREDIENTE

800 gr. carne de vită (rasol de vită, pulpă de vită)
600 gr. mix de legume congelate pentru salata de boeuf (cartofi, morcovi, mazăre verde, rădăcină țelină, păstârnac)
3-4 castraveți murați tăiați în cubulețe
1-2 linguri de smântână sau iaurt grecesc 2% (opțional, dar eu pun pentru că mama mereu punea)
sare și piper după gust
3 foi de dafin, câteva boabe de piper

Pentru maioneză: 2 gălbenușuri fierte, 2 gălbenușuri crude, 200-250 ml. ulei de floarea soarelui, 1 lingură de muștar, 1 lingură de zeamă de lămâie

____________________________________
PREPARARE

Pune carnea de vită în apă cu sare, câteva boabe de piper și frunze de dafin. Fierbe-o până devine fragedă.

Spumează din când în când cu o paletă. În 2 ore carnea ar trebui să fie fiartă. Eu am fiert carnea la Multicooker, la programul sub presiune pentru o variantă rapidă.

După ce s-a fiert carnea, las-o să se răcească, apoi taie-o în bucăți mai mici.

În acest timp pune la fiert mixul de legume în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Strecoară apa și lasă să se răcească legumele.

Adaugă într-un bol gălbenușurile fierte, gălbenușurile crude, muștarul, un praf de sare. Amestecă-le cu telul câteva secunde ca să le omogenizezi.

Toarnă treptat uleiul și amestecă cu telul până rezultă o maioneză fină. La final adaugă zeama de lămâie și amestecă.

Pune într-un bol mai mare legumele fierte, carnea de vită tocată mărunt.

Taie castraveții murați mărunt si pune-i în bol (stoarce-i de zeamă înainte).

Pune maioneza (nu uita să salvezi 2-3 linguri pentru decor), smântâna/iaurtul, sare și piper după gust. Amestecă-le pe toate cu grijă.

Așează salata de boeuf într-un bol/platou festiv, deasupra nivelează maioneza păstată și decorează după preferințe.

Tu cât de des faci salată de boeuf?

Salata de boeuf - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu