Salata de ouă cu brânză pufoasă poate fi un fel principal sau un aperitiv pentru orice ocazie. Este o rețetă extrem de delicioasă, pentru bugetul fiecărei persoane, se face cu ingrediente de bază și ușor de găsit în magazine.
O astfel de salată de ouă ne făcea mama des în copilărie, doar că în locul brânzei pufoase, mama punea maioneză. O făcea ori de câte ori fierbea mai multe ouă și nu voia să le arunce, așa că le transforma într-o salată. Sau chiar după sărbătorile pascale, când știm cu toții că ne rămân multe ouă fierte.
Pentru că am vrut să schimb un pic rețeta, nu am folosit maioneză, ci am ales o brânză pufoasă cu smântână de la Delaco, care este de fapt o cremă de brânză tartinabilă aerată și fină. Mi-a plăcut mult rezultatul final, și chiar dacă nu am folosit maioneză, această varinată nu diferă foarte mult la gust cu cea pe care o știam eu din copilărie. Salata a ieșit foarte gustoasă și poate fi o idee bună, ieftină și rapidă de ,,salată aperitiv” pentru orice ocazie.
Mie îmi place să pun 2-3 linguri din salată pe felii de pâine, peste o frunză de salată verde și să o servesc cu legume proaspte. O mănânc cel mai des la micul dejun.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi!
____________________________________
INGREDIENTE (3-4 porții)
6-7 ouă
140 gr. brânză pufoasă cu smântână Delaco
1 lingură iaurt natural
1 linguriță muștar
1 castravete murat (poate fi opțional sau înlocuit cu un castravete proaspăt)
½ ceapă roșie mică (poți să înlocuiești cu ceapă galbenă sau ceapă verde)
sare și piper după gust
____________________________________
PREPARARE
Fierbe ouăle 6-8 minute, curăță-le de coajă, apoi taie-le în cubulețe mai mici și pune-le într-un bol.
Taie mărunt ceapa roșie mărunt și castravetele murat în cubulețe mai mici și stors cât poți tu de bine de zeamă. Pune-le în bol peste ouăle tăiate.
Separat, în alt bol, adaugă brânza pufoasă, iaurtul și muștarul, apoi amestecă-le cu o lingură până se formează o cremă.
În același bol cu ouăle, adaugă și amestecul din brânza pufoasă, iaurt, muștar, plus sare și piper după gust. Amestecă totul bine-bine cu lingura.
Servește salata de ouă cu brânză pufoasă alături de felii de pâine crocantă și legume.
În bol, peste salată, poți să mai pui dacă vrei și niște ceapă roșie tăiată mărunt, ceapă verde sau fulgi de chili pentru decor.
Se păstrează bine la frigider 2-3 zile. Acoperă bolul cu o folie alimentară înainte de a-l băga la frigider sau pune salata într-o caserolă cu capac. Îți recomand să faci atât cât consideri că vei mânca timp de 2-3 zile, pentru a te bucura de această salată proaspătă.
Să vă fie de bine!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu brânză pufoasă:
Clatite cu branza pufoasa si stafide la cuptor
Crema de vinete cu branza pufoasa
Lasă un comentariu