Salata de sfecla cu nuca și iaurt este una dintre salatele mele preferate, pe care o mănânc în special ca o salată aperitiv.
Rețeta de salata de sfecla cu nuca o știu de la mătușa mea din Moldova, doar că ea pune maioneză în loc de iaurt, dar să știți că iese super bună și cu iaurt. Așa este și o variantă mai puțin caloric. Merită încercată! Eu am mâncat-o de data aceasta cu șuncă fiartă de porc (homemade).
De fiecare dată când fac salata asta cumpăr direct sfeclă fiartă, cea vidată, nu la borcan. Cea vidată e doar fiartă, fără zahăr, oțet și alte ingrediente. Cine dorește poate să cumpere sfeclă crudă și să o fiarbă până de devine moale (furculița ar trebui să intre ușor în ea).
Sper să vă placă și vouă salata asta de sfeclă cu nucă și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. sfeclă fiartă
250 gr. iaurt grecesc 2%
50 gr. miez de nucă tocată mărunt
3 căței de usturoi zdrobiți
o mână de pătrunjel tocat mărunt
sare și piper după gust
____________________________________
PREPARARE
Scoate sfecla fiartă din ambalaj și dă-o pe răzătoarea cu zimții mari.
Stoarce sfecla dată pe răzătoare în mână ca să elimini excesul de apă.
Pune într-un bol sfecla stoarsă, iaurtul, miezul de nucă tocat, cățeii de usturoi zdrobiți, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust și amestecă-le bine cu o lingură.
Așează salata pe un platou de servire, iar deasupra pune extra nucă mărunțită și pătrunjel tocat mărunt.
Poftă bună!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Dacă îți place sfecla, poate vrei să încerci și aceste rețete cu sfeclă de pe blog:
Hummus cu sfecla rosie
Salata de sfecla rosie cu feta
Crostini cu branza de vaci, sfecla rosie si portocale
Smoothie cu sfeclă roșie
Legume glazurate cu Grana Padano
Lasă un comentariu