De data aceasta vin cu o rețetă la fel de delicioasă și de simplă ca toate celelalte. Sigură că o să vă placă și vouă la fel de mult cum ne-a plăcut și nouă: salata rece cu tortellini și mozzarella. O salată super gustoasă, încărcată cu legume și aromatizată cu un sos pesto, ușor picant, cu fulgi de chili.
Cum poate fi servită
Salata cu tortellini și mozzarella este perfectă pentru un prânz sau o cină, poate fi o salată aperitiv la o masă festivă, binevenită în orice moment din an. Salata poate fi luată într-o caserolă la lucru sau chiar la un picnic/iarbă verde (dacă tot e sezonul). Dacă dorești să o iei la pachet, îți recomand să pui separat dressing-ul într-un recipient/borcănel mic și să-l pui peste salată doar în momentul în care vrei să o mănânci.
E perfectă pentru zilele călduroase
Cu temperaturile acestea ridicate, nici chef de gătit nu prea am. Oricât de mult mi-ar plăcea mie să gătesc, în momentul de față prefer ceva simplu, dar mai ales rapid, să scap repede de statul lângă aragaz/cuptor. Una dintre soluțiile salvatoare pentru mine în acest caz, este o atfel de salată rece de paste tortellini. Nu doar că este super simplă de făcut, dar și rapidă, și extraordinar de gustoasă. Pe cuvânt de foodie!
Și tot pe cuvânt de foodie vă spun că rețeta nu este bătută în cuie. Puteți să diversificați cu ingredientele, puteți să adaugați orice alte legume, brânzeturi sau chiar tipul de paste. Eu vă recomand totuși să încercați măcar o dată să faceți această salată rece cu tortellini și mozzarella, apoi vă puteți juca și diversifica cum vă dorește inimioara.
Hai să trecem la treabă acuma și să vă arăt rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 3-4 porții)
250 gr. paste tortellini proaspete
6-8 roșii cherry
2 castraveți
1 tulpină de apio
100 gr. mozzarella light
15-20 bucăți măsline
3 linguri porumb fiert
½ ceapă roșie
Pentru sosul pesto:
8 frunze busuioc, 1 cățel de usturoi, 3 linguri ulei măsline, 1 lămâie ( coaja de la jumătate de lămâie + 1 lingură suc de lămâie), 1 lingură apă, sare, piper, fulgi de chilli (după gust)
*Eu am folosit tortellini umpluți cu prosciuto crudo, însă poți să alegi ori de care dorești tu)
**Poți să folosești orice alte legume ai prin casă, eu pe acestea le-am avut, pe acestea le-am folosit.
____________________________________
PREPARARE
Pentru început, pune la fiert tortellini conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pentru că eu am folosit tortellini proaspeți, ai mei au trebui să fiarbă doar 2 minute. După ce au fiert, i-am pus într-o strecurătoare să se stoarcă și să se răcească.
În tot acest timp cât se răcesc tortellini, poți să speli și să tai legumele și să le pui într-un bol.
SOSUL PESTO
Pune ingredientele enumerate mai sus într-un blender/robot de bucătărie și mixează, până totul devine un sos. Dacă mai este nevoie de lichid, adaugă un pic de apă sau ulei de măsline. Eu am adăugat apă. Poți de asemenea să folosești și un blender de mână/vertical pentru a face acest sos.
După ce s-au răcit tortellini, pune-i peste legumele tăiate, apoi adaugă în bol și mini-mozzarella (eu am preferat să tai biluțele de mozzarella în jumătate). Toarnă sosul peste toate ingredientele și amestecă.
Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat cu sare și piper.
Nouă ne-a plăcut foarte de mult această salată rece cu tortellini și mozzarella, care este mai mult decât perfectă pentru o zi călduroasă de vară și v-o recomand cu plăcere și vouă!
Cu drag din bucătăria Foodieopedia,
Nicoleta.
Alte rețete de salate de pe blog:
Salata cu mozzarella si nectarine
Salata cu quinoa si naut
Salata cu avocado si fasole rosie
1 Comment
Cereces Loredana
iunie 27, 2019 7:26 pmWaw ce bine arata!!!Cred ca as manca incontinuu aceasta salata si nu mai m.as satura de ea!Vreau sa fac si eu!
Lasă un comentariu