Sandwich cu avocado și ou poșat

Știi ce merge bine la micul dejun? Niște ouă gătite delicios. Dar știi ce merge și mai bine? Un sandwich cu avocado și ou poșat. Consider că această combinație merge mână-n-mână, indiferent de modul de preparare al oului: prăjit, omletă, fiert în coajă sau chiar poșat. 

sandwich cu avocado și ou poșat

Despre avocado s-au scris articole întregi și deja este un aliment super cunoscut și apreciat, dar aș vrea să reamintesc și eu câteva aspecte în ceea ce privesc beneficiile acestui fruct minune.

Beneficiile consumului de avocado

  • foarte bogat în vitamine (13 la număr),  A, C, D, E, K, E și 8 tipuri de vitamina B (B6, B12, acid foloc)
  • este un foarte bun antioxidant
  • conține o cantitate destul de mare de potasiu, dar și alte minerale ca: mangan, magneziu, cupru, fier
  • este bogat în grăsimi, însă sunt grăsimi bune, mono-nesaturate, ușor de digerat și de asimilat de către organism
  • grăsimine bune mono-nesaturate din avocado ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar și la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL)
  • conține o cantitate destul de mare de proteine
  • foarte importante și benefice sunt și fibrele din avocado, care ajută la o digestie mai bună, dar și la reducerea apetitului (fibrele din orice aliment te vor face să te simți sătul mult mai repede, astfel senzația de foame va dispărea mai repede)

sandwich cu avocado și ou poșat

Consider că avocado este unul dintre alimentele care trebuie introduse în orice plan alimentar, indiferent dacă vreți să slăbiți sau să vă mențineți greutatea corporală. 

OUL POȘAT – o adevărată provocare!

Oul poșat pare complicat la prima vedere, dar nu e deloc așa. Implică, ce-i drept, o anumită tehnică și trebuie ținut cont de anumite reguli:

  • apa trebuie să o aduci la nivelul de fierbere cât să iasă bule mici
  • nu trebuie să adaugi sare în apă
  • trebuie să folosești întotdeauna ouă proaspete s.a.m.d.
    sandwich cu avocado și ou poșat

Nu fac des ouă poșate, dar și atunci când fac, VOILA! Un simplu ou, transformat într-un adevărat deliciu. Acest gen de sandwich cu avocado și ou poșat poate fi mâncat fie la micul dejun, fie la oricare din celelalte două mese principale ale zilei pentru că este foarte sățios. Dacă nu vreți să folosiți chifle, puteți să alegeți în schimb pâine integrală.

Iată cum poți să faci și tu un ou poșat ca la restaurant fără pic de efort!
____________________________________
INGREDIENTE
1 ou proaspăt
1 litru de apă
3-4 linguri de oțet
½ avocado
½ sucul de la o lămâie
1 chiflă (pe care poți să o înlocuiești cu 2 felii de pâine)
sare, piper (după gust)
Salată: rucola, roșii cherry, sare, piper

sandwich cu avocado și ou poșat____________________________________
PREPARARE
1. Pune apă într-o oală și las-o la foc mare până încep să iasă bule mici la suprafață. Sparge un ou într-o cană. Când încep să iasă bule mici în apă, dă focul mai încet.
2. Adaugă 3-4 linguri de oțet și cu o lingură învârte în mijlocul oalei timp de 5-10 secunde, astfel încât să creezi un vârtej în apă (în acest fel albușurile se vor aduna în jurul gălbenușului).
3. Pune cu grijă oul din cană fix în mijlocul vârtejului și poșează-l/fierbe-l la foc mic 2-3 minute (sau depinde cât de bine vrei ca oul să fie făcut, eu recomand 2:40 min dacă vrei ca albușul să fie închegat, dar în același timp gălbenușul să fie moale.
4. Scoate oul din apă cu o spatulă și pune-l pe un șervețel de bucătărie ca să absoarbă apa.

Avocado: Taie avocado pe jumătate și cu o lingură scoate miezul, apoi taie jumătatea de avocado în felii. Stropește cu puțină lămâie și așează-le pe chiflă/felie de pâine (poți să-l lași felii sau să-l pisezi cu anjutorul unei furculițe).
Salata: Rucola, roșii cherry, condimentate cu sare, piper și puțină lămâie.

sandwich cu avocado și ou poșat

SFAT
Dacă nu mănânci pe loc cealalată jumătate de avocado, poți să stropești cu zeamă de lămâie la suprafața miezului, să acoperi jumătatea de avocado cu o folie de plastic și să o pui la frigider.

Să vă fie de bine!

Nicoleta 🙂

Alte rețete cu avocado:
Salata cu avocado si fasole rosie
Mousse de avocado cu ciocolata
Oua umplute cu avocado

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

2 Comments

  • Sport Inclusive
    octombrie 2, 2016 9:54 am

    As alege sa mananc aceasta combinatie in fiecare dimineata.

    • admin
      octombrie 2, 2016 10:14 am

      Cu siguranță este o alegere super delicioasă și sănătoasă. Oul și avocado merg mână-n-mână 😀

Lasă un comentariu