Am făcut de nenumărate ori acest sandwich cu omletă și cașcaval pe Instagram și pentru că am avut un feedback atât de bun, m-am gândit să pun rețeta și pe blog, pentru a vă rămâne ca sursă de inspirație în continuare.
Acest sandwich a devenit micul nostru dejun preferat (uneori și brunch, dacă ne trezim mai târziu), pe care îl facem cel mai des în weekend. Este extrem de sățios și mult mai simplu de făcut decât pare. Practic ai nevoie de 2 felii de pâine, să faci o omletă din două ouă, cașcaval după poftă fiecăruia (eu am ales cașcaval Sofia de la Delaco) și șunca preferată.
Alternative
- în loc de șuncă poți să adaugi: bacon crocant, salam, bastonașe din legume, diferite sosuri sau pur și simplu să lași sandwich-ul simplu
Ne place mult să mâncăm acest sandwich cu omletă și cașcaval cu dulceață de ardei iute, dar și alături de o salată. Pare puțin, dar vă spun sincer că 4-5 ore nu mai ai nevoie de mâncare, pentru că este sățios și îți dă energia de care ai nevoie pentru a parcurge activitățile pe care le ai.
Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (3 sandwich-uri)
ouă (6 bucăți)
6 felii de pâine mari
șuncă la alegere (6 felii)
200 gr. cașcaval Sofia de la Delaco
30 ml. lapte
puțin unt pentru uns tigaia
sare și piper după gust
*pentru a face o porție, adică un sandwich, împărțiți la 3 ingredientele
____________________________________
PREPARARE
Fiecare sandwich va fi facut separat, așadar batem câte 2 ouă deodată pentru fiecare sandwich.
Bate într-un bol 2 ouă, împreună cu sare și piper după gust și un strop de lapte (aprox. 10 ml.).
Pune puțin unt într-o tigaie ( ½ linguriță), lasă să se încingă, apoi adaugă ouăle bătute și lasă un pic omleta să se închege la foc mic.
Pune feliile de pâine deasupra omletei, exact ca în poză, la marginea omletei și lasă-le câteva secunde ca să se ,,lipească” de omletă.
Întoarce cu grijă omleta pe cealaltă parte cu ajutorul unei palete, astfel încât feliile de pâine să fie la suprafața tigăii, iar partea coaptă a omletei să fie deasupra. Lasă să se gătească omleta puțin și pe partea cealaltă, la foc mic.
Adună marginile omletei deasupra părții deja gătite , apoi pune deasupra o porție generoasă de cașcaval ras.
Deasupra cașcavalului pune 2 felii de șuncă, apoi împachetează totul ca într-un sandwich.
Lasă câteva secunde la foc mic, cât să se rumenească pâinea pe ambele părți.
Servește cât timp sandwich-ul este cald.
Poftă bună!
Alte rețete cu cașcaval care s-ar putea să îți placă:
Chec cu legume si cascaval
Briose aperitiv cu cascaval afumat
Broccoli gratinat cu bacon
Pizza pe paine ciabatta
Lasă un comentariu