Vă prezint 3 idei de sandwich-uri în lipie pentru micul dejun, care pot fi luate și la pachet, pentru momentele în care nu apucați să luați prima masă acasă. Se mai numesc și ,,tortilla wraps” și înlocuiesc cu succes feliile de pâine de la clasicul sandwich.
Acest tip de sandwich în lipie este foarte versatil și îți permite să faci o grămadă de combinații de ingrediente. Practic poți să folosești ce ai la îndemână în frigider. Eu am pornit de la lipii și o bază tartinabilă, adică brânză pufoasă de la Delaco, apoi mi-am lăsat imaginația să-și facă treba.
Reguli pe care le urmez atunci când fac astfel de sandwich-uri:
- ca prim pas folosesc o cremă tartinabilă cu care ung lipia: hummus, cremă de brânză, pesto, pastă de avocado etc.
- legumele alese nu trebuie să fie foarte zemoase pentru că vor umezi lipiile și acestea vor deveni moi
- consider că cele mai potrivite legume pentru astfel de sandwich-uri sunt: castraveții, ardeii kapia/grași, morcovii, ceapa roșie/galbenă/verde, varza roșie, porumb, salată verde, ruccola, spanac, mixuri de salate
- peste baza tartinabilă prefer să pun mereu frunzele de salată, apoi orice alt ingredient plat (ex: mezeluri tăiate felii subțiri)
- după ce am terminat de pus ingredientele plate, pun restul de legume (așa cum vei observa că am procedat mai jos la fiecare exemplu)
- cantitatea de produse nu trebuie să fie foarte mare, astfel încât să poți să rulezi la final lipia
- toate ingredientele le pun la baza lipiei, nu în mijloc, pentru că atunci când rulez lipia, adun mult mai ușor ingredientele
Acum că știi aceste reguli, nu-ți rămâne decât să le pui în practică, iar eu vin în ajutor tău cu 3 idei de sandwich-uri în lipie, care pot fi micul tău dejun acasă sau luat la pachet. Partea cea mai frumoasă este că nu durează mai mult de 5 minute să faci un astfel de sandwich.
____________________________________
INGREDIENTE
140 gr. brânză pufoasă cu smântână Delaco
3 lipii
50 gr. ton
3 felii șuncă de pui
3 felii prosciutto crudo
1 ou fiert
6 frunze salată
1 castravete mic, 1 morcov mic, 1 ardei kapia, toate tăiate felii/bastonașe
1 lingură porumb fiert
4-5 frunze busuioc
1 piersică
____________________________________
PREPARARE
Am început prin a unge fiecare lipie cu câte 2 linguri de brânză pufoasă, apoi am făcut diferite combinații.
1. Lipie cu prosciutto crudo și piersică
- am uns lipia cu brânză pufoasă aproape până la marginea lipiei, am așezat 2 frunze de salată, apoi am pus feliile de prosciutto, 3-4 bastonașe de ardei kapia, 4-5 felii subțiri de piersică și frunzele de busuioc rupte în bucăți mai mici.
- am rulat lipia, încercând să o strâng cât mai bine, astfel încât să nu iasă ingredientele
2. Lipie cu ou și suncă de pui
- după ce am uns lipia cu brânză pufoasă și am așezat cele două frunze de salată, am pus peste salată feliile de șuncă, câteva bastonașe din castravete, ardeiul kapia și morcov, apoi oul fiert tăiat în felii subțiri
- cu grijă am rulat lipia, astfel încât să sigilez capetele
3. Lipie cu ton și porumb
- am urmat aceeași procedură ca în exemplele de mai sus, singura diferență este faptul că am adăugat ton și porumb fiert
- din nou lipia am rulat-o strâns și am sigilat capetele, ca să nu iasă ingredientele
Dacă iei aceste sandwich-uri la pachet, înfășoară-le într-o folie alimentară, apoi pune-le într-o caserolă.
Sper să îți placă ideile mele și să le pui în practică cât de curând.
Poftă mare!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu lipie:
Călătorie culinară. Quesadilla
Lasă un comentariu