Sărățele, saleuri, cum vreți voi să le ziceți, sunt de nelipsit în orice casă, mai ales cu ocazia sărbătorilor sau a unor ocazii speciale. Astăzi vă arăt cum fac acasă sărățele cu susan alb și mac.
Un lucru e cert: sărățelele creează dependență. Nu știu cum se întâmplă, dar de fiecare dată dispar cât ai clipi cu ochii. De exemplu, noi cumpărăm mereu de Crăciun și de Paște, pentru că ne place să ronțăim ceva printre atâtea bunătățuri. Dar ghici ce? Nu apucă aceste sărbători, pentru că într-o zi sunt mâncate. Te pui la o poveste, mai ronțăi ceva și uite așa dispar ele. Preferatele noastre clar sunt aceste sărățele cu susan alb și mac.
De data aceasta mi-am propus să nu mai cumpăr, ci să le pregătesc eu rapid. Am avut nevoie doar de 1 foaie de foietaj, mix de susan alb și mac, un ou și puțină sare. Evident că se pot face o mulțume de combinații. Poți să presari deasupra semințe de chimen, susan negru, mix de semințe (floarea soarelui, in, dovleac) sau chiar cașcaval ras. Oricum ar fi, tot acum și acum îți vine să mai iei câte una.
Haideți să vă arăt cât de ușor puteți să le faceți chiar voi acasă!
____________________________________
INGREDIENTE (30-34 bucăți)
o foaie de foietaj (400 gr.)
1 linguriță de susan alb
1 linguriță de mac
un ou
sare (de preferabil grunjoasă)
____________________________________
PREPARARE
Lasă să se dezghețe foietajul, apoi întinde-l cu sucitorul pe toate părțile de 2-3 ori.
Taie foietajul în jumătate (pe lungime), apoi fiecare jumătate în fâșii de 1 cm. Eu am folosit un feliator de pizza ca să tai fâșiile, însă se poate folosi și un cuțit.
Așează fâșiile de foietaj pe o tavă acoperită cu foaie de copt și unge-le cu oul bătut.
Pune într-un bol mic 1 lingură de susan alb și 1 lingură de mac. Amestecă și presară deasupra fâșiilor acest mix. Presară și un pic de sare peste tot.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15 minute, cât se rumenesc deasupra.
Lasă să se răcească 10 minute, apoi servește cu poftă!
Se păstrează la temperatura camerei într-o caserolă.
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu foietaj de pe blog:
Pachetele din foietaj cu telemea
Tarte din foietaj cu mascarpone si capsuni
Lasă un comentariu