Scones cu cheddar si bacon sunt perfecte ca o gustare, aperitiv, la micul dejun sau de luat la pachet oriunde ai merge. Unde mai pui că sunt și delicioase și parcă le-ai mânca pe toate.
Rețeta are origini britanice, pentru că ei mănâncă acest gen de scones, care de fapt seamănă cu aluatul de biscuiți. Dacă ar fi să le dau o denumire în română, nu ar fi brioșe/chifle sau alte denumiri pe care le-am găsit pe internet, ci mai degrabă un soi de biscuiți sărați. Dacă o să încercați rețeta, veți vedea de ce zic asta.
Ideea este că acești scones cu cheddar și bacon au o textură fragedă în interior, iar la exterior sunt ușor crocanți. Contrastul perfect, dacă mă întrebați pe mine.
De data aceasta am ales să fac niște scones sărați, în care am pus British Cheddar de la Delaco (ați ghicit că de la acest ingredient m-am inspirat pentru rețetă, care are origine britanică), bacon crocant și ceapă verde. Pornind de la rețeta de bază, puteți să faceți diverse variante de scones și să adăugați tot felul de ingrediente.
Se servesc simpli, alături de un ceai, pot înlocui pâinea sau se pot tăia în jumătate și să unși cu unt.
Spor la treabă!
____________________________________
INGREDIENTE
250 gr. făină
100 gr. unt 82% rece
100 gr. British Cheddar de la Delaco
100 gr. bacon tăiat cubulețe și prăjit
2 fire de ceapă verde
1 ou
70 ml. lapte bătut
1 lingură de zahăr
10 gr. praf de copt (1 pliculeț mic)
un praf de sare
+ 2 linguri de lapte pentru a unge aluatul la final
____________________________________
PREPARARE
Amestecă într-un bol: făina, zahărul, praful de sare și praful de copt.
Pune în untul tăiat cubulețe și încorporează-l cu mână până se amestecă cu făină.
Adaugă în bol baconul tăiat în cubulețe și prăjit, cașcavalul cheddar dat pe răzătoare, firele de ceapă verde tăiate mărunt și amestecă totul cu o lingură.
Într-un bol mic amestecă oul cu laptele bătut, apoi adaugă-le peste restul ingredientelor.
Amestecă totul cu mâna până se formeaz un aluat compact.
Înfășoară cu folie alimentară aluatul adunat ca o bilă, apoi bagă-l la frigider pentru o oră sau la congelator 25 minute.
După acest timp, așează bila pe o foaie de copt într-o tavă și aplatizeaz-o cu palmele ca într-un cerc. Am aplatizat până a ajuns la diametrul de 20 cm.
Taie cu cuțitul cercul format în 8 părți mai mici (ca niște triunghiuri)
Unge aluatul la suprafață cu puțin lapte.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25 minute, apoi adaugă deasupra extra cheddar și mai lasă încă 2 minute la cuptor.
Lasă să se răcească câteva minute, apoi servește cu poftă aceste scones cu cheddar și bacon.
Cu drag, Nicoleta 🙂
Alte rețete cu cheddar
Paine cu cheddar, unt si usturoi
Cartofi wedges cu cheddar si bacon
Lasă un comentariu