Un shake cu cafea si unt de arahide este binevenit oricând, cu atât mai mult vara, în zilele călduroase, când simți nevoia de o băutură răcoritoare. Este delicios, se pregătește în câteva minute și poate deveni noul tău răsfăț dimineața, în loc de cafeaua clasică.
Eu nu sunt băutoare de cafea, foarte rar se întâmplă acest lucru, pur si simplu nu simt nevoia dimineața sau în orice alt moment al zilei să o beau. Funcționez perfect și fără, iar pentru energie, dimineața prefer mai degraba un smoothie din fructe și legume. I-am dat totuși o șansă cafelei și de curând am tot experimentat și testat o rețetă de shake cu cafea, până când am ajuns la forma aceasta: cu unt de arahide, fulgi de ovăz pentru cremozitate, banană pentru a-l îndulci, dar și pentru cremozitate și cacao pentru a potența gustul.
Dacă și tu ești genul de persoană căreia nu-i place cafeaua sau nu obișnuiești să o bei așa de des, atunci îți recomand acest shake, care cu siguranță îți va plăcea. Gustul cafelei se simte, însă este ușor acoperit de celelalte ingrediente.
Shake-ul cu cafea si unt de arahide:
- are un gust super delicios
- este o băutură destul de sățioasă
- poate înlocui micul dejun atunci când ești pe fugă dimineața (ține minte că nu e doar o simplă cafea!)
- poate fi un pre-workout shake (un shake înainte de antrenamentul la sală)
- are aprox 300 kcal., așa că recomand să fii atent la cantitatea pe care o bei (eu prefer să îl beau înainte de sală pentru că îmi dă energie pentru efortul pe care urmează să-l fac)
- îți recomand să-l bei în prima parte a zilei, însă dacă simți nevoia de un boost, poți să-l bei și la amiază, în loc de gustare
Pentru rețetă ai nevoie de ceva esențial într-o bucătărie, și anume, un blender. Apoi poți să treci la treaba!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru o porție)
120 ml. cafea
120 ml. lapte (vegan neîndulcit sau de vacă)
1 lingură unt de arahide
1 banană
1 linguriță cacao
2 linguri fulgi de ovăz (15-25 gr.) – pot fi opționali, dar fac shake-ul să fie mai cremos
1 linguriță de esență de rom + 1 linguriță esență de vanilie (opționale sau doar una dintre cele două)
____________________________________
PREPARARE
În primul rând pregătește o cafea normală, pune 120 ml. de cafea într-un pahar, apoi las-o să se răcească complet.
După ce s-a răcit cafeaua, adaugă pe rând într-un blender: banana, cacao, untul de arahide, fulgii de ovăz, apoi pune cafeaua, laptele și cele 2 esențe.
Pornește blenderul și lasă să-și facă treaba pentru 10-15 secunde, până când totul se transformă într-o băutură cremoasă.
Dacă faci shake-ul și dorești să-l bei atunci pe loc, îți recomand să adaugi și 2-3 cuburi de gheață. Eu deobicei îl fac cu o seară înainte, îl pun într-un recipient/borcan de smoothie și îl las la rece în frigider, iar a doua zi dimineața este numai bun de băut.
Dacă nu ai sau nu îți place untul de arahide, să știi că poți să renunți la el. Prima data când am testat rețeta nu am pus unt de arahide, ci doar după a 3-a încercare. Shake-ul este la fel de bun și fără, însă eu l-am adăugat pentru că aș pune unt de arahide aproape în orice, atât de mult îmi place.
Ce zici, încerci mâine dimineața un shake cu cafea și unt de arahide în locul clasicei cafele?
Alte rețete cu cafea:
Tiramisu clasic
Lasă un comentariu