Shakshuka cu fasole si carnat

După două rețete de shakshuka, una simplă și una cu năut și telemea, am zis să fac încă una, la fel de gustoasă: shakshuka cu fasole roșie și cârnaț de casă. Bine, de vină pentru rețetă sunt cârnații aștia buni pe care i-am primit de acasă, din Maramureș, de la ei a plecat totul, așa că m-am pus pe treabă.

Shakshuka cu fasole si carnat de casa

Shakshuka este o rețetă foarte versatilă și practic poți să o pregătești după bunul plac. Pornești de la rețeta de bază, după care improvizezi. Se pregătește foarte ușor și rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente, dar sunt sigură că după ce te uiți în lista de mai jos, cu siguranță le ai deja în bucătărie.

Este un mic dejun sau bunch sățios (cum le place americanilor să zică), pe care noi preferăm să îl mâncăm în special în weekend-uri, când nu e graba din timpul săptămânii și pot să mă bucur și de procesul pregătirii, și de a mânca acest preparat.

Shakshuka cu fasole si carnat de casa

Am pregătit acestă shakshuka cu fasole și cârnaț în noua mea cratiță din email, de la Email de Sighișoara, despre care v-am mai spun și în rețeta de supă de pui cu tăiței de casă. Îmi place mult culoarea cratiței, este un albastru deschis, are 2 L, iar după ce am terminat de mâncat s-a spălat tare ușor. Zici că a fost ca nouă. Farfuria din poză este tot de la Email de Sighișoara.

Shakshuka cu fasole si carnat de casa

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (două porții)
4 ouă
200 gr. cârnaț de casă tăiat felii
200 gr. fasole roșie fiartă
400 gr. sos de roșii (pulpă de roșii)
1 ceapă tocată mărunt
3 căței de usturoi
1 ardei kapia mare tăiat în fâșii
1 lingură pastă de tomate
Condimente după gust: sare, piper, boia dulce, chimen măcinat
1 mână de pătrunjel tocat mărunt

Shakshuka cu fasole si carnat de casa
____________________________________

PREPARARE

Punem 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță sau tigaie și călim pe rând ceapa și usturoiul până devin moi. Adăugăm apoi ardeiul kapia tăiat și lăsăm la foc mic 1-2 minute, amestecând din când în când.

În cratiță adăugăm cârnațul tăiat în felii și lăsăm la călit totul timp de 5 minute, la foc mic. La nevoie adăugăm un pic de apă.

Shakshuka cu fasole si carnat de casa

Adăugăm condimentele și pasta de tomate, amestecăm, apoi adăugăm și sosul de roșii. Lăsăm la fiert, la foc mic, 5-7 minute, până se reduce un pic sosul.

După cele 5-7 minute punem în cratiță fasolea roșie și amestecăm.

Facem ,,cuibușoare” cu lingura în cratiță, apoi în acele ,,cuibușoare” adăugăm ouăle.

Punem capacul pe cratiță și lăsăm la foc mic câteva minute, până vedem că se încheagă albușul și gălbenușul este încă un pic moale.

La final presărăm deasupra pătrunjel proaspăt.

Servim cu pâine prăjită.

Shakshuka cu fasole si carnat de casa

Poftă bună!

Shakshuka cu fasole si carnat de casa

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu