O rețetă din categoria ,,e atât de bună, încât nu-ți vine să o împarți cu nimeni”. Somon cu salsa de mango și avocado pare o rețetă sofisticată, delicată sau fancy, dacă vrei, dar trebuie să mă crezi că nu e deloc așa.
Am tot încercat să evit somonul în alimentația mea, pentru că nu am prea avut experiențe frumoase cu el. De fiecare dată când mâncam, îmi ieșeau bubițe pe piele și am zis, clar, sunt alergică. Ceea ce nu am luat în calcul, a fost faptul că eu mâncam somonul doar dintr-un singur restaurant, pe care îl frecventam și nu m-am gândit că poate alergia vine din alte cauze, nu neaparat de la somon în sine. Asta până când într-o zi am renunțat la a mai merge în acel restaurant și m-am hotărât să îl pregătesc eu acasă.
Ce beneficii aduce consumul de somon
Somonul este considerat unul dintre cei mai sănătoși și gustoși pești, iar despre beneficiile acestuia ar fi multe de spus:
- conține o cantitate foarte mare de grăsimi sănătoase
- conține acizi grași Omega 3 și 6, benefici pentru funcționarea corectă a creierului, pentru prevenirea bolilor cardiovascular, pentru scăderea colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor
- reprezintă o sursă excelentă de proteine, ușor de asimilat și digerat de către organism
- este plin de vitamine (A, B6, B12, D)
- și minerale (potasiu, fosfor, sodiu, fier)
Referitor la această rețetă de somon cu salsa de mango, întâmplarea se făcea că am ochit 2 bucăți de somon în magazin, l-am pus în coșul de cumpărături, am fugit să-l plătesc, am vin acasă și m-am uitat la el: ,,ce fac cu tine, măi, somonule?”. Repede mi-am adus aminte de o rețetă pe care am văzut-o pe Instagram și am zis că e musai să o fac și eu.
Somonul cu salsa de mango și avocado este o rețetă pentru care ai nevoie doar de 5 ingrediente pentru a o pregăti. Somonul împreună cu mango și avocado au mers foarte bine împreună și cel puțin pe mine mă duce cu gândul la un fel de mâncare exotic.
Haideți să vă arăt și rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
2 fille somon sălbatic
1 avocado
un mango
jumătate de ardei kapia sau ardei gras roșu
un sfert de ceapă roșie
1 lămâie
sare, piper, usturoi pudră (după gust)
1-2 linguri ulei de măsline
____________________________________
PREPARARE
Condimentează somonul cu sare, piper, puțin usturoi pudră și stropește-l cu zeamă de lămâie. Pune-l pe o tavă acoperită cu foaie de copt unsă cu puțin ulei de măsline. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lasă somonul la cuptor pentru 10-12 minute, întorcându-l pe o parte și pe cealaltă la jumătatea timpului.
salsa cu avocado si mango
Cât timp se coace somonul, pregătește salsa. Taie avocado în două, curăță-l de coajă, apoi taie-l în cubulețe mai mici. Stropește-l repede cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Taie mango în cubulețe mai mici, taie ceapa roșie mărunt, ardeiul în bucăți mai mici și pune-le pe toate într-un bol. Condimentează cu sare și piper și amestecă.
După ce este gata somonul, așează-l pe o farfurie. Pune lângă el sau deasupra câteva linguri de salsa și savurează din plin acest preparat super-mega-delicios.
Să-ți fie de bine!
Cu drag,
Nicoleta!
Alte rețete cu somon:
Cuscus arabesc cu somon
Tagliatelle cu somon si mazare verde
Lasă un comentariu