Acest sos tzatziki cu masline picante trase la tigaie cu usturoi și fulgi de chili este un upgrade la sosul tzatziki clasic și aș putea să spun mult mai bun.
Rețeta de sos tzatziki cu masline picante este un sos foarte fresh, iar eu îl mănânc des cu diferite preparate din carne sau din legume (ex: nuggets, carne la grătar, chifteluțe din carne sau chifteluțe din legume, îl pun în wraps etc). Uneori îl mănânc direct ca pe un dip, alături de legume și lipie crocantă.
De data aceasta i-am dat un twist cu măslinele verzi trase la tigaie cu puțin ulei, boia, usturoi și fulgi de chili. A ieșit excelent și de când am descoperit combinația aceasta, doar așa îl pregătesc. Dacă nu doriți să faceți în varianta asta, să știți că pe blog găsiți varianta clasica de sos tzatziki.
Tare sper că v-am convins să încercați acest sos și în combinația asta. Promit că o să vă placă maxim!
____________________________________
INGREDIENTE
Pt. sosul tzatziki
400 gr. iaurt grecesc 2%
2 căței de usturoi
1 legătură de mărar
2 castraveți
zeama de la jumătate de lămâie
o lingură de ulei de măsline
Sare și pier după gust
Pt măsline:
100 gr. măsline verzi fără sâmburi
2 căței de usturoi
boia dulce (un vârf de linguriță)
fulgi de chili (un vârf de linguriță)
____________________________________
PREPARARE
Cum facem sosul Tzatziki?
Pune într-un bol 400 gr. iaurt grecesc 2%, 3 căței de usturoi zdrobiți, 1 legătură de mărar tăiată mărunt, 2 castraveți dați pe răzătoarea mică, zeama de la jumătate de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline, puțină sare și piper. Amestecă.
Înainte de a da pe răzătoare castraveții, trebuie să le scoți miezul. Castraveții îi folosești cu tot cu coajă. Înainte de a-i pune în bol peste iaurt și restul ingredientelor, stoarce bine bine de apă castraveții.
Cum pregătim măslinele?
Călește la foc mic 2 căței de usturoi într-o tigaie împreună cu un vârf de linguriță de boia și un vârf de linguriță de fulgi de chili.
Adaugă măslinele verzi fără sâmburi în tigaie și amestecă ușor câteva secunde.
Pune măslinele în bol peste sosul tzatziki. Adaugă și puțin din uleiul rămas în tigaie.
Sosul tzatziki e bun el așa simplu, but OMAGAAAD ce gust interesant are împreună cu aceste măsline!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu