Soufra cu visine

Soufra este un desert grecesc cu foi de plăcintă, cu interiorul moale și suprafața crocantă. De data aceasta am făcut o soufra cu visine, însă puteți să folosiți orice alte fructe preferate.

Soufra cu visine - foodieopedia.ro

Poate fi un desert pe care să îl pregătiți cu orice ocazie și cu siguranță veți cuceri pe oricine cu aceasta soufra cu visine. Internetul este plin de astfel de rețete de soufra, iar partea cea mai faină e că e o rețetă care poate fi personalizată în funcție de bunul plac.

Ingredientele pentru o rețetă e soufra sunt puține, iar cel mai imporat ingredient este reprezentat de foile de plăcintă. Neaparat să folosiți foi de plăcintă (phyllo pastry în engleză) și nu foietaj (puff pastry). Puteți să folosiți fructe proaspete, congelate sau chiar din compot. În loc de frișcă lichidă mai puteți să folosiți lapte condensat.

Soufra cu visine este un desert care se face foarte simplu, însă partea cea mai ,,grea” este la final când trebuie să aștepți până se răcește pentru a o putea tăia frumos în felii. Good luck with that!

Soufra cu visine - foodieopedia.ro

Dacă faceți rețeta să îmi spuneți în comentarii cum vi s-a părut!

____________________________________

INGREDIENTE

10-12 foi subțiri de plăcintă
150 gr. vișine congelate
400 ml. frișcă lichidă 30-35 %
100 ml. lapte
2 ouă
100 gr. zahăr
100 gr. unt topit
1 lingură de esență de vanilie

____________________________________

PREPARARE

Lasă să se dezghețe foile de plăcintă, apoi unge-le cu unt topit la suprafață.

Strânge pe rând foile de plăcintă și rulează-le sub forma unor mici rulouri (cum vezi în video).

Unge o tavă de tartă cu unt topit și așează foile de plăcintă strânse în tavă.

Unge foile de plăcintă deasupra cu untul topit rămas.

Așează vișinele în tavă din loc în loc (chiar și în interiorul foilor) și presară deasupra 1 linguriță de zahar.

Bagă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20 minute.

Amestecă într-un bol: frișca lichidă, laptele, ouăle, zahărul, esența de vanilie și scorțișoara.

Pune compoziția lichidă în tavă, inclusiv în interiorul rulourilor din foi de plăcintă, apoi bagă din nou la cuptor pentru 25-30 minute.

În timpul coacerii mi-a ieșit puțin compoziția peste tavă, deci să puneți sub forma de tartă tava mare de la cuptor acoperită cu foaie de copt pentru a nu murdării cuptorul.

Este foarte bună caldă, deci serviți soufra cât încă e călduță cu zahăr pudră deasupra.

Cine face?

Soufra cu visine - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog și rețeta deSoufra cu zmeura

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu