Soufra cu zmeura este un desert grecesc cu foi de plăcintă, cu interiorul moale și suprafața crocantă. Puteți să folosiți orice fructe preferate, eu astăzi am ales zmeură.
Am tot văzut desertul acesta peste tot internetul și mare poftă mi-a făcut, așadar am decis să încerc și eu o soufra cu zmeura și a ieșit extreme de DELICIOASĂ. Cu greu mam abținut să nu o mănânc pe toată deodată și nici nu am avut răbdarea necesară să aștept până să se răcească complet. Lucru pe care vă sfătuiesc pe voi să îl faceți, pentru că altfel nu veți putea tăia frumos în felii.
Soudra cu zmeură se face mai ușor decât ai crede și poate fi un desert pe care să îl pregătești cu orice ocazie.
Haideți să vă arăt toți pașii de pregătire!
____________________________________
INGREDIENTE
7-8 foi subțiri de plăcintă (cumpărate din magazin)
150 gr. zmeură
300 ml. frișcă lichidă 30-35 %
200 ml. lapte
2 ouă
100 gr. zahăr
100 gr. unt topit
1 lingură de esență de vanilie
pinch of scorțișoară
____________________________________
PREPARARE
Lasă să se dezghețe foile de plăcintă, apoi unge-le cu unt topit la suprafață.
Strânge pe rând foile de plăcintă și adună-le ca într-o floare (cum vezi în video).
Unge o tavă de tartă cu unt topit și așează la bază un pumn de zmeură.
Așează foile de plăcintă strânse în tavă.
Unge foile de plăcintă la suprafață cu untul topit rămas.
Pune deasupra zmeură și presară 2 lingurițe de zahar.
Bagă la cuptorul preîncălzit la180°C, pentru 20 minute.
Amestecă într-un bol: frișca lichidă, laptele, ouăle, zahărul, esența de vanilie și scorțișoara.
Pune compoziția lichidă în tavă și bagă din nou la cuptor pentru 25-30 minute.
Servește cu zahăr pudră deasupra după ce s-a răcit. Ar merge și o cupă de înghețată.
Cine face soufra cu zmeura?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete cu zmeură:
Panna cotta cu zmeura
Cheesecake bites cu zmeura
Prajitura cu zmeura si aluat sfaramicios
Lasă un comentariu