Spaghete alla Puttanesca este una dintre rețetele de paste pe care voiam de mult timp să le fac și au fost absolut delicioase. Le faceți și voi?
Rețeta de astăzi este una clasică, o combinație de arome dintre roșii, măsline, capere, usturoi, anșoa și ceve iute. Spaghetele alla Puttanesca sunt tare simplu de făcut și sunt originare din sudul Italiei, mai exact din Napoli, de unde știm deja că gastronomia este ceva de vis.
Pastele ies delicioase datorită îmbrățișării tuturor ingredientelor, așadar v-aș recomanda să nu omiteți niciun ingredient.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (pt. 2 porții)
160 gr. spaghete (poți să înlocuiești cu fettucine, tagliatelle)
400 gr. conservă roșii tăiate în cuburi
1 pumn de măsline negre fără sâmburi (merg și măsline kalamata)
3 linguri de capere
2 căței de usturoi zdrobiți
4 fileuri de anșoa
pătrunjel proaspăt tocat mărunt
sare, piper, fulgi de chili (toate după gust)
1 lingură de ulei de măsline
____________________________________
PREPARARE
Pune la fiert pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fierbe-le cu 1-2 minute mai puțin pentru că la final le vom lăsa în tigaie împreună cu sosul.
Pune uleiul de măsline într-o tigaie și lasă-l la încins. Adaugă cățeii de usturoi zdrobiți și fileurile de anșoa, amestecă și lasă la foc mic timp de un minut.
Adaugă în tigaie caperele, măslinele tăiate în jumătate și conserva de roșii. Amestecă.
Condimentează după gust cu sare, piper și fulgi de chili. Să nu uiți că finelurile de anșoa sunt sărate, așadar pune puțină sare la început, apoi reglează gustul pe parcurs.
Strecoară pastele și adaugă-le în sos. Amestecă bine, bine.
Așează în farfurii și presară pătrunjel tocat mărunt deasupra.
Asta e tot.
Poftă bună la spaghete alla puttanesca!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog mai multe rețete cu spaghete:
1. Spaghete cu chiftele in sos de rosii
2. Spaghete cu ton si capere
3. Spaghete cu midii in vin alb
Lasă un comentariu