Aceste spaghete cu chiftele în sos de roșii cred că sunt o întoarcere în copilărie pentru mulți dintre noi și tare sper să vă trezesc amintiri cu acest preparat.
Mama ne făcea des genul acesta de paste cu chiftele. Când nu erau cu spaghete, erau cu piure și mâncam cu cea mai mare poftă. Era unul dintre preparatele pe care abia așteptam să mi-l facă mereu. Voi ați mâncat așa ceva în copilărie?
Se fac tare simplu, sunt gustoase și sunt sigură că vor fi și pe placul vostru.
____________________________________
INGREDIENTE (4 porții)
Pt. chiftele: 500 gr. carne tocata (porc, vită, mix porc vită, pui), 1 ou, 1 cățel de usturoi zdrobit, o mână de pătrunjel tocat mărunt, 2-3 felii de pâine veche înmuiate în apă, apoi stoarse bine de apă, sare și piper după gust
Pt. sosul de roșii: 1 ceapă mică tocată mărunt, 2 căței de usturoi zdrobiți, 700 ml. passata de roșii, sare și piper după gust, 1 linguriță de zahăr, 6-7 frunze de busuioc proaspăt (poate fi înlocuit cu pătrunjel)
250 gr. spaghete
____________________________________
PREPARARE
Amestecă într-un bol toate ingredientele menționate mai sus pentru chiftele. Lasă compoziția 1 oră la frigider, apoi formează chiftele din compozitie.
Pune-le pe o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi bagă tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Călește pe rând ceapa și cățeii de usturoi, adaugă passata de roșii în tigaie, condimentează după gust cu sare și piper + lingurița de zahăr, amestecă și lasă sosul la fiert pentru 5 minute la foc mic.
Între timp pune la fiert spaghetele în apă cu sare. Fierbe-le cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj.
Pune în sos busuiocul tocat mărunt, chiftelele coapte și lasă-le la fiert în sos aprox 2 minute, apoi adaugă spaghetele fierte.
Amestecă totul bine.
Servește aceste spaghete cu chiftele în sos de roșii cu mult parmezan ras deasupra.
Poftă bună!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi mai multe rețete de paste pe blog:
1. Paste umplute cu ricotta si spanac
2. Pasta alla Norma – paste cu vinete si rosii
3. Mac and cheese (macaroane cu branza)
4. Spaghete cu ton si capere
5. Fusilli cu pui
Lasă un comentariu