Nici nu mai știu de când n-am mai gătit fructe de mare și dacă tot am cumpărat de la magazin niște midii, m-am hotărât să vă arăt cum fac eu spaghete cu midii în vin alb.
Este o rețetă care nu necesită multe ingrediente, majoritatea probabil le aveți deja în bucătărie, inclusiv vinul alb. De aceea consider că este la îndemâna oricui vrea să încerce și o altfel de rețetă de paste.
Aceste spaghete cu midii în vin alb mă duc cu gândul la o vacanță undeva pe Coasta Mediteraneană. Mă și imaginez mâncându-le, bând un pahar de vin și profitând de briza mării. Pot și eu să visez, nu? Lăsând asta la o parte, vreau să știți că se pregătesc extrem de simplu și nu este o rețetă complicată, ba dimpotrivă, o dată ce o vei face, vei dori să o repeți.
Este o rețetă ideală pentru masa de prânz sau cină, dar și pentru momentele în care ai invitat prieteni la masă și dorești să îi servești cu ceva mai special și deloc complicat.
Dacă în general vă plac fructele de mare, atunci o să vă placă și aceste spaghete cu midii în vin alb.
____________________________________
INGREDIENTE (4 porții)
200 gr. spaghette integrale (poți să folosești spaghete din făină albă sau chiar tagliatelle)
600 gr. midii congelate
100 ml. vin alb sec Sauvignon Blanc
4-5 căței de usturoi (cu cât mai mulți cu atât mai bine, crede-mă)
50 gr. unt
1 mână plină de pătrunjel proaspăt
1 lămâie
sare și piper (după gust)
____________________________________
PREPARARE
Călește la foc mic cățeii de usturoi zdrobiți într-o tigaie, apoi adaugă midiile și lasă-le la gătit până ce se evaporă tot lichidul lăsat de acestea. Amestecă din când în când.
După ce s-a evaporat lichidul, adaugă în tigaie untul și pătrunjelul proaspăt tăiat. Amestecă până se topește untul, apoi toarnă 100 ml. vin alb și lasă la gătit până se reduce vinul (6-8 minute).
Condimentează după gust cu sare și piper.
De îndată ce ai pus vinul în tigaie, pune la fiert și spaghetele cu o linguriță de sare și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
După ce s-a redus vinul, adaugă spaghettele fierte în tigaie peste midii și amestecă.
Gustă și vezi dacă mai este nevoie de sare și piper.
Servește-le cu o ploaie de piper deasupra, lămâie stoarsă, extra pătrunjel tocat și dacă vrei câțiva stropi de ulei de măsline.
Să vă fie de bine!
Cu drag, Nicoleta!
Mă găsești și pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/
1 Comment
Lasă un comentariu