Acest ștrudel cu mere și cremă de brânză este aromat și gustos, perfect pentru a fi mâncat alături de un ceai cald sau o cafea. Este un desert potrivit pentru orice anotimp, însă eu îl asociez cu toamna, pentru că acum merele sunt în plin sezon.
Fac foarte des ștrudel cu mere sau cu orice alte fructe și mereu folosesc aluat de foietaj cumpărat pentru că mi se pare cel mai la îndemână. Bineînțeles că se poate face și cu foi de plăcintă, însă rămâne la alegerea fiecăruia. Pe blog mai am o astfel de rețetă, mai veche, în care am pus și stafide: ștrudel cu mere împletit.
De data aceasta am încercat ceva diferit. Pe baza aluatului am întins niște cremă de brânză, apoi peste ea am adăugat merele tăiate și aromate cu esență de vanilie și scorțișoară. Rezultatul a fost delicios, iar casa ,,s-a îmbătat” cn mirosul plăcut, care ieșea din cuptor.
Sper să vă placă și vouă acest ștrudel cu mere și cremă de brânză și să faceți cât de curând rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
1 foaie de foietaj (400 gr.)
3 mere medii
120 gr. cremă de brânză
4 linguri eritritol sau orice alt îndulcitor (stevie, zahăr)
o linguriță scorțișoară
1 lingură esență de vanilie
un ou
2 linguri fulgi de migdale (sau orice alte nuci mărunțite)
____________________________________
PREPARARE
Curăță și taie merele în felii nu foarte groase, dar nici prea subțiri. Pune-le într-un bol și amestecă-le cu 2 linguri eritritol (sau îndulcitorul ales) și o linguriță de scorțișoară.
Într-un bol separat amestecă crema de brânză cu 2 linguri îndulcitor și o lingură esență de vanilie.
Pune aluatul de foietaj într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Dacă aluatul vine la pachet cu o foaie de copt, folosește-o pe aceea.
Împarte vizual aluatul de foietaj în 3 părți. Partea din mijloc unge-o cu crema de brânză, apoi peste cremă adaugă feliile de mere.
Taie foietajul într-o parte și cealaltă în fâșii, aproximativ de grosimea unui deget, exact la în poză. Încearcă să faci același număr de fâșii pe ambele părți.
Adună prima dată capetele foietajului peste crema de brânză și mere (sus-jos), apoi continuă cu fiecare fâșie laterală. Vei alterna fâșiile, ca într-o împletitură: o dată din dreapta, o dată din stânga.
Unge foietajul împletit cu gălbenușul de ou bătut, cu ajutorul unei pensule din silicon.
Presară deasupra niște fulgi de migdale, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute, până când vezi că devine maroniu la suprafață.
Scoate strudelul cu mere și cremă de brânză din cuptor și lasă-l să se răcească complet, apoi taie în felii potrivite și servește cu mare poftă!
Poți să pui și puțină miere deasupra.
Se păstrează la frigider câteva zile, într-o caserolă.
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu