Ciupercile ocupă un loc important în alimentația mea și fiindcă sunt una dintre legumele mele preferate, m-am gândit să vă arăt cum fac eu o supă cremă de ciuperci, absolut delicioasă.
Supa cremă de ciuperci este o rețetă sănătoasă, extrem de simplu și rapid de gătit, ceea ce o face perfectă și pentru persoanele care sunt ocupate și nu vor să stea foarte mult timp în bucătărie.
Sunt o grămadă de interpretări ale unei rețete de supă cremă de ciuperci, însă mie îmi place să o fac cât mai simplă, cu ingrediente accesibile oricui. Supele creme sunt cele mai simte rețete, ai nevoie doar de ingredientul de bază, în cazul acesta ciupercile champignon, ceapa și usturoiul fără de care o mâncare nu ar ieși la fel (mi se pare că sunt ingrediente necesare în orice bucătărie), plus că pentru cremozitate mie îmi place să adaug câțiva cartofi. Vă promit că orice supă cremă ați face, dacă adăugați 2-3 cartofi, iese ceva de vis. Condimentați după gust cu sare și piper, iar la final, dacă nu țineți post sau nu sunteți vegani, adăugați 1-2 linguri de iaurt sau smântână. Eu prefer să pun iaurt grecesc de 2% sau 10% grăsime.
Această supă cremă este alegerea ideală pentru un prânz sau o cină ușoară pentru că are un conținut caloric scăzut, dar totuși este foarte sățioasă.
Să trecem la treabă și să vă arăt cum am făcut eu această supă cremă de ciuperci!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. ciuperci champignon
½ țelină (sau după gust) taiată în bucăți mici
2 cartofi tăiați în bucăți mai mici
1 ceapă
3 căței de usturoi
2 linguri de ulei măsline
150 gr. iaurt grecesc 2% (puteți să renunțați la iaurt dacă țineți post sau sunteți vegani)
sare și piper (după gust)
____________________________________
PREPARARE
Pune 2-3 linguri de ulei de măsline într-o oală și călește pe rând, la foc mic, ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi, până când acestea devin moi și translucide (aprox 3-4 minute). După ce s-au călit, adaugă cartofii și țelina tăiate cubulețe și amestecă-le.
Lasă la călit totul pentru 2 minute la foc mic, amestecând ocazional.
Adaugă apă cât să acoperi ingredientele (cu 2-3 degete de apă peste legume) și lasă la fiert pentru 15 minute. Condimentează cu sare și piper după gust.
După 15 minute, timp în care au fiert legumele, pune în oală ciupercile curățate și tăiate în bucăți mai mici. Completează cu apă dacă mai este nevoie, apoi lasă din nou totul la fiert pentru încă 10-15 minute sau până când toate legumele sunt fierte complet.
După ce s-au fiert toate legumele, blendează-le cu ajutorul unui blender vertical/de mână până iau forma unei supe cremoase. Dacă nu ai blender vertical, poți să pui toate ingredientele în recipientul unui blender pentru smoothie și să le mixezi.
Adaugă la final 150 gr. iaurt grecesc 2%, amestecă și gustă să vezi dacă mai trebuie condimentat cu sare și piper.
Pune câteva picături de ulei de măsline deasupra supei în bol și servește cu crutoane proaspăt făcute în casă.
Vezi rețeta mea de crutoane făcute în casă din pâine integrală !
Spor la gătit și poftă bună!
____________________________________
Încercearcă și celelalte rețete cu ciuperci de pe blog, care sunt la fel de delicioase:
• Pulpe de pui cu ciuperci și mazăre verde
• Ciuperci cu usturoi și pătrunjel
Cu drag, Nicoleta!
P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu noile rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
2 Comments
Elena
februarie 13, 2017 1:36 amDelicioasa
Foodieopedia
februarie 13, 2017 5:28 pmMă bucur că îți place! 🙂
Lasă un comentariu