Supa cremă de conopidă cu bacon crocant, o rețeta foarte bună, simplă și rapid de preparat. Conopida se numără printre legumele mele preferate, iar astăzi am încercat o rețetă super gustoasă, hrănitoare și plină de vitamine.
Știu că sunt multe personane cărora nu le plac supele creme, nici măcar nu vor să audă de ele. Eu sunt la capătul opus, eu aș mânca câte un bol de supă cremă caldă în fiecare zi. E numai bună de mâncat pe o vreme răcoroasă, ca să-ți încălzească burtica și sufletul.
Deobicei, lângă o supă cremă aleg crutoane proaspăt făcute în casă (vezi rețeta mea AICI), însă pentru a avea ceva crocant, de data aceasta am ales bacon, pe care l-am prăjit la grill. A mers de minune împreună cu supa cremă de conopidă.
Rețeta o aveți mai jos. Spor la gătit!
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă (medie/mare)
1 rădăcină de țelină (medie)
2 cartofi mari
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
sare, piper
Pentru servit: câteva felii de bacon crocant, ceapă verde
!!! Dacă ești vegetarian sau vegan, poți să renunți la bacon și să servești supa simplă sau cu crutoane
____________________________________
PREPARARE
Într-o oală pune 2 linguri ulei de măsline și călește ceapa tăiată mărunt pentru 2-3 minute la foc mic.
Adaugă usturoiul tocat mărunt, cartofii și țelina și lăsă la călit împreună cu ceapa pentru încă 2 minute, amestecând ocazional. Adăugă apa cât să acopere legumele, condimentează cu sare și piper, apoi lăsă să fiarbă 10 minute.
În acest timp, desfă conopida în buchețele mai mici. După cele 10 minute în care au fiert cartofii și țelina, poți să adaugi și buchețelele de conopidă, adaugând apă atât cât este nevoie.
Lasă totul să fiarbă pentru încă 15-20 minute sau până când legume sunt moi și fierte.
În acest timp pune feliile de bacon pe o tigaie grill, la cuptor sau într-o tigaie și lasă-le să se prăjească până devine crocante.
SFAT! Baconul lasă destul de multă grăsime, așadar NU mai adăuda și ulei atunci când îl prăjești.
După ce s-au fiert toate legumele, mixează-le cu ajutorul unui blender până devine o supă cremoasă, adăugând apă din oala în care au fiert, până ajungi la consistența dorită: mai cremoasă sau mai lichidă.
Pune din nou oala pe foc și lasă să fiarbă supa pentru 1-2 minute. Gustă și vezi dacă mai trebuie sare și piper. Opțional poți să adaugi și 2 linguri de iaurt grecesc 2% sau smântână.
Servește supa cremă de conopidă caldă, iar deasupra pune bacon crocant și puțină ceapă verde tăiată.
Să vă fie de bine!
Poftă bună!
1 Comment
Alexandra Voicu
februarie 1, 2024 5:11 pmCineva a pus cam mult piper, dar e ok 🤣 am mancat-o asa si a iesit super buna, dar eu i-am pus cam 100 ml de smantana lichida, imi place mai mult asa, dar din fericire nu a iesit super calorica 🤞 multumesc pentru reteta!
Lasă un comentariu