Supa crema de dovleac cu bacon

Salvați rețeta asta de supa crema de dovleac pentru că e prea bună și e perfectă pentru zilele răcoroase. Se face foarte simplu și sunt sigură că o să fie pe placul tuturor din familie.

Supa crema de dovleac cu bacon - foodieopedia.ro

Toamna îmi place să profit de toate legumele și fructele de sezon, iar dovleacul este una dintre legumele mele preferate ale acestui anotimp. Supa crema de dovleac este nelipsită odată cu apariția dovleacului pe piață și îmi place să o fac în diferite variante. Pe blog mai am 2 rețete:  

De data aceasta am preferat să pun la fiert toate legumele, inclusive dovleacul, însă să știți că pe blog mai am o variant în care prima dată am copt dovleacul, apoi l-am pus în supă (Supa crema de dovleac copt). Îți recomand și rețeta mea de pe blog de supă cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir.

Supa crema de dovleac cu bacon - foodieopedia.ro

Tare sper să vă placă rețeta asta și să o pregătiți și voi cât de curând!

____________________________________
INGREDIENTE (5 porții)

1 dovleac de 1,5 kg curățat de coajă și tăiat în cubulețe (poate fi dovleac plăcintar din acela lunguieț sau dovleac rotund/bostan)
2 cartofi medii curățați și tăiați în cubulețe
1 ceapă tăiată mărunt
1 ardei kapia tăiat în cubulețe
2 căței de usturoi zdrobiți
sare și piper după gust
200 gr. smântână
Pt. servit: crutoane, bacon prajit (50 gr)

____________________________________
PREPARARE

Călește pe rând ceapa, ardeiul kapia și cățeii de usturoi.

Adaugă în oală dovleacul și cartofii tăiați în cubulețe. Pune apă peste legume cât să le acopere și condimentează cu sare și piper.

Lasă la fiert până legumele devin moi. Verifică cu furculița după 20-25 minute.

Pune legumele fierte și un pic din apa în care au fiert într-un blender și mixează până legumele se transformă într-o supă cremă.

✨ Sfat 1: dacă nu intră toate legumele în blender, fă acest pas în două tranșe.
✨ Sfat 2: dacă ai blender vertical/de mână, blendează legumele direct în oală. Sfatul meu este să scoți un pic de apa din oală, ca să poți să controlezi cât de lichidă sau cât de cremoasă vrei să fie supa. Adaugi apa pe parcurs.

Pune supa cremă în oală, adaugă smântâna, amestecă și lasă la fiert, la foc mic, 1, 2 minute.

Servește supa cu crutoane proaspăt făcute.

Pentru că am simțit nevoia ,,to spice the things up a bit”, am prăjit niște cubulețe de bacon și le-am pus în supa crema de dovleac. Supa fiind ușor dulceagă (datorită dovleacului), iar baconul fiind sărat, să știți ca s-au potrivit de minune și chiar vă recomand să o serviți așa.

Supa crema de dovleac cu bacon - foodieopedia.ro

Vezi rețeta în format video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog alte rețete cu dovleac:
Brownie cu dovleac
Salata cu dovleac copt
Prajitura cu dovleac, ciocolata si nuca
Hummus cu dovleac copt

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu