Dacă tot e vedeta acestui sezon, dovleacul va fi prezent în cât mai multe rețete în următoarele luni. Astăzi vă încălzesc sufletele și burticile cu o supă cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir
Este o supă ușor dulceagă, iar eu am încercat să îi aduc și influențe asiatice prin ghimbir și laptele de cocos, care evident că pot fi excluse din lista de ingrediente, însă musai să îi dați o șansă. Cui nu-i place laptele de cocos, poate să încerce o rețetă veche de-a mea, de supă cremă de dovleac copt.
E numai bună de servit o vreme friguroasă, pentru că ne ajută să ne încălzim puțin. Este o supă extrem de delicioasă și simplu de pregătit, aromată, care merge perfect mâncată cu niște crutoane proaspăt făcute.
Va fi în meniu meu de toamnă destul de des, așa că sper să vă placă și vouă această rețetă de supă cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir 🙂
____________________________________
INGREDIENTE
800 gr. dovleac, curățat și tăiat în cuburi (am folosit dovleac plăcintar)
3 cartofi mari, curățați și tăiați în cuburi
1 ceapă mare tăiată în bucăți
1 ardei kapia tăiat în bucăți
3 căței de usturoi
rădăcină de ghimbir rasă (aprox. jumătate din degetul mare)
*200 gr. lapte de cocos
sare și piper după gust
*Trebuie să folosești lapte de cocos de la conservă, nu băutură vegetală cu cocos din cutie de carton. Dacă pui conserva la frigider peste noapte, grăsimea din cocos se va întări, așadar vei folosi doar partea întărită de deasupra, așa cum am procedat și eu.
____________________________________
PREPARARE
Călește pe rând ceapa, usturoiul, ardei kapia și ghimbirul ras, până când acestea devin moi. După cum vezi în prima poză, legumele nu au fost tăiate mărunt, pentru că acestea urmează să fiarbă și apoi să fie blendate.
După ce s-au călit, adaugă în oală cartofii și dovleacul tăiat cubulețe, amestecă de 3-4 ori, apoi adaugă apă peste ele cât să le acoperi. Lasă legumele la fiert până când dovleacul și cartofii sunt moi (aprox. 35 minute). La nevoie mai adaugă apă dacă aceasta scade prea mult în timpul fierberii.
După ce s-au fiert, scoate legumele cu o paletă și adaugă-le pe rând într-un blender, împreună cu apa din oala în care au fiert. Repetă operațiunea până nu mai sunt legume în oală. După fiecare etapă, toarnă supa într-o oală separată.
Pune din nou supa cremă la fiert, apoi adaugă laptele de cocos și amestecă. Lasă la fiert timp de 2 minute, la foc mic.
Gustă și condimentează după gust cu sare și piper, atât cât simți nevoia.
Servește supa cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir alături de crutoane proaspăt făcute.
În bol, deasupra supei eu am mai pus semințe de dovleac și fulgi de chili.
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu