Supa crema de dovlecel este una dintre preferatele mele și nu o văd altfel servită decât cu mult mărar, crutoane și chips de parmezan.
Dovlecelul este o legumă destul de neutră la gust și are nevoie de ,,artificii” pentru a-i da gust în orice preparat. Pentru supa asta este musai nevoie de mărar, deci vă recomand să nu îl excludeți. Cu toții știm că dovlecel + mărar = LOVE
Haideți să vă arăt cât de ușor se face!
____________________________________
INGREDIENTE (4 porții)
3 dovlecei mari
3 cartofi medii
1 ceapă tăiată mărunt
2 căței de usturoi zdrobiți
200 gr. smântână 20% (dacă țineți post înlocuiți cu o smântână vegetală)
1 legătură de mărar
sare și piper după gust
Pt servit: crutoane făcute în casă
____________________________________
PREPARARE
Călește pe rând ceapa și cățeii de usturoi.
Adaugă în oală cartofii tăiați în cubulețe și amestecă.
Condimentează cu sare și piper după gust, apoi toarnă apă peste cartofi până îi acoperi și lasă la fiert 5 minute.
După 5 minute pune în oală dovlecei tăiați în cubulețe, completează cu apă până acoperi dovleceii cu apă și lasă la fiert 20 minute până legumele devin moi.
Blendează legumele fierte împreună cu apa din oală până se transformă într-o supă cremoasă, apoi toarn-o într-o oală.
Pune într-un bol smântâna cu 3 polonice din supă, amestecă, apoi pune smântâna în oală. Lasă pe foc până dă în clocot.
Adaugă mărar tocat după gust și amestecă.
Cum facem chips-ul de parmezan?
Aveți nevoie doar de PARMEZAN RAS. Cantități nu vă dau pentru că depinde de cât de multe chipsuri vrei să faci.
Așezăm pe o tavă acoperită cu foaie de copt câte o mână de parmezan ras sub formă rotundă, ca cea a unui chips, și aplatizăm ușor cu mâna.
Deasupra putem să punem ierburi aromatice. Eu am pus busuioc uscat.
Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute. Vei vedea că în câteva minute parmezanul se topește și toată casa începe să miroase yummy.
După cele 10 minute, scoate tava din cuptor, lasă să se răcească 5-10 minute, apoi desprinde chipsul de parmezan cu un cuțit din tavă.
Servește supa crema de dovlecel cu crutoane proaspăt făcute, extra mărar deasupra și chips de parmezan.
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog mai multe rețete cu dovlecel:
Chec sarat cu dovlecel
Placinta cu branza de vaci si dovlecel
Frittata cu dovlecel si urda
Clatite cu dovlecei si telemea de vaca
Lasă un comentariu