Supa cremă de mazăre verde este una dintre preferatele mele și o gătesc ori de câte ori am ocazia. Este cea mai rapidă, ușoară și fără pic de efort supă cremă, pe care oricine o poate face.
Această supă cremă de mazăre verde este foarte gustoasă, sănătoasă, plină de vitamine, slab calorică, dar în același timp foarte sățioasă. Poate fi inclusă cu ușurință atât în meniul celor care țin dietă, post, dar și în meniul ,,carnivorilor”, pentru o diversificare. O poți mânca simplă sau cu crutoane din felii de pâine integrală, proaspăt făcute în casă. Această supa cremă are o textură cremoasă și o culoare foarte atrăgătoare, cel puțin mie așa mi se pare, chiar dacă este verde.
În general orice supe creme sunt o alegere potrivită atât pentru prânz, dar și pentru cină. Timpul mic de gătire, dar și ușurința cu care se fac, consider că este cel mai mare avantaj al supelor creme. Practic ai nevoie doar de câteva ingrediente, un blender și gata, ai o masă delicioasă.
Majoritatea supelor creme pe care eu le fac au ingredientul de bază (mazăre, conopidă, ciuperci etc), la care adaug de fiecare data 2-3 cartofi pentru cremozitate, ceapa și usturoiul, fără de care o supă nu ar fi o supă, condimente după gust, dar și alte rădăcinoase (morcov, țelină), în funcție de rețete. Mare filozofie nu este, ci doar trebuie să vrei să gătești. Și în plus de asta, supele creme sunt un fel de mâncare pentru care nu trebuie să cheltui foarte mulți bani, ingredientele sunt cu bun simț, pentru bugetul oricărei persoane.
Ai mazăre verde în congelator și nu știi ce să gătești cu ea? Dacă îți plac supele creme, atunci trebuie să încerci și această rețetă cu mazăre verde! Și totuși dacă nu-ți plac supele creme, cu siguranță aceasta te va convinge 🙂
Hadeți să vedem cum puteți să faceți o supă cremă delicioasă!
__________________________________
INGREDIENTE
500 gr. mazăre verde
2 cartofi (pot fi și opționali, dar vor da supei o cremozitate mai mare)
2 căței de usturoi
1 ceapă medie
½ țelină
sare, piper (după gust)
2 linguri ulei de măsline
Opțional: 2 linguri iaurt grecesc 10% sau smântână
__________________________________
PREPARARE
Curăță cartofii, țelina și ceapa de coajă, apoi taie-le în bucăți mai mici. Călește ceapa într-o oală cu puțin ulei de măsline, pentru 3-4 minute, la foc mic. Amestecă pentru a nu se arde.
Adaugă cartofii și usturoiul zdrobit și călește-i împreună cu ceapa încă 2 minute, amestecând din când în când. Pune și cubulețele de țelina în oală, amestecă, apoi adaugă apă cât să acoperi ingredientele.
Condimentează cu sare, piper și lasă la fiert pentru 15-20 minute, până când țelina și cartofii sunt moi.
Adaugă mazărea și lasă la fiert încă 5-6 minute. Eu am folosit mazăre verde congelată. După ce s-a fiert și mazărea,strecoară supa, dar pastrează lichidul, nu îl arunca!
Cu ajutorul unui blender vertical mixează toate ingredientele, adăugând din supa în care au fiert legumele în funcție de cât de cremoasă sau cât de lichidă vrei să fie supa cremă. Dacă nu ai blender vertical/de mână, să știi că legumele pot fi mixate și într-un blender obișnuit pentru smoothie
Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat cu sare și piper.
Servește supa cremă de mazăre verde caldă, simplă sau cu crutoane din pâine integrală făcute în casă. Rețeta de crutoane AICI .
Spor la gătit și poftă bună!
P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete!
LIKE aici -> Foodieopedia .
Lasă un comentariu