Vouă vă plac supele creme? Eu oficial am intrat în sezonul în care o să fac cât mai multe mâncăruri calde, iar supele creme nu vor lipsi deloc. Încep cu această supa crema de rosii coapte absolut delicioasă!
Îmi plac mult supele creme pentru că se fac extrem de ușor și rapid, motiv pentru care vă recomand să vedeți și alte rețete de pe blog: Supa crema de ciuperci, Supă cremă de dovleac si lapte de cocos, Supă cremă de mazăre verde, Supa crema de linte rosie si cartofi dulci. Toate sunt speciale și sunt sigură că veți găsi una pe placul vostru.
Am ales să fac supa crema de rosii coapte pentru că am primit foarte multe roșii de la Mama Bună (bunica), de la ea din grădină. Pentru că au un gust atât de parfumat și sunt atât de zemoase, m-am hotărât să pregătesc ceva simplu, însă foarte gustos. Sincer le-aș fi mâncat pe toate cu telemea, dar am zis să nu exagerez. Ha, Ha, Ha!
Lângă supa asta am făcut și sandwich-uri cu pâine prăjită, unsă cu usturoi și cașcaval topit deasupra. S-au potrivit de minune și vă recomand să încercați și voi varianta asta.
Hai să gătim împreună o supă cremă de roșii coapte!
____________________________________
INGREDIENTE
1 kg roșii moi, cât mai parfumate (pentru un gust bun)
2 ardei kapia tăiați în bucăți
6-8 căței de usturoi
1 ceapă medie
Sare și piper după gust
3 linguri de ulei de măsline
10 frunze de busuioc proaspăt
*legumele trebuie spălate și/sau curățate
____________________________________
PREPARARE
Într-o tavă mare adaugă roșiile tăiate în jumate sau în sferturi, ardeii kapia tăiați în bucăți potrivite, ceapa tăiată în patru, cățeii de usturoi curățați, cele 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Amestecă.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 45-55 minute până legumele devin moi.
La jumătatea timpului amestecă-le în tavă.
După ce s-au copt adaugă-le într-un blender, pune și zeama pe care au lăsat-o roșiile în tavă, plus frunzele de busuioc proaspete și blendează până totul devine cremos.
În funcție de consistența dorită poți să mai adaugi puțină apă.
Pune supa crema de rosii coapte într-o oală și lasă la foc mic-mic până dă în primul clocot, apoi oprește focul.
Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat cu sare și piper. Dacă ți se pare că supa e prea acidă de la roșii, adaugă 1,2 lingurițe de zahăr și amestecă.
Servește supa crema de roșii coapte alături de crutoane sau de un sandwich cu cașcaval.
Eu am ales sandwich: am prăjit feliile de pâine pe ambele părți, o parte am uns-o cu usturoi, iar deasupra am adăugat o felie de cașcaval și am lăsat în tigaie până s-a topit.
Supa cremă de roșii coapte se potrivește excelent cu acest sandwich. Să încercați și voi!
Poftă mare!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu