Tagliatelle cu ciuperci si smantana

Vă plac pastele, nu-i așa? Ce ziceți de o porție de tagliatelle cu ciuperci și smântână? Sunt delicioase, se fac rapid, cu puține ingrediente și fără pic de efort.

Tagliatelle cu ciuperci si smantana - foodieopedia

Această rețetă de tagliatelle cu ciuperci și smântână este ideală pentru o masă de prânz sau cină, ba chiar poate fi făcută repejor și când ai prieteni invitați la masă. Dacă nu vă plac tagliatellele, să știți că acestea pot fi înlocuite cu orice alt tip de pastă preferată (spaghete, penne, fusilli etc)

Este una dintre rețetele mele preferate de paste și țin minte că mama ne făcea ceva asemănător. Știu că ne pregătea ciuperci cu sos de smântână pe care le mâncam cu mămăligă, însă de fiecare dată mai rămânea în plus sos, așadar fierbea o mână de paste, le amesteca cu sosul și uite că aveam încă un fel de mâncare.

Tagliatelle cu ciuperci si smantana - foodieopedia

Sper să vă placă și vouă această rețetă și să o pregătiți cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (3-4 porții)
250 gr. tagliatelle
500 gr. ciuperci champignon, curățate și tăiate felii
350-400 ml. smântână lichidă pentru gătit 35%
1 ceapă tăiată mărunt
3 căței de usturoi
sare și piper după gust

Tagliatelle cu ciuperci si smantana - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Pune apă într-o oală cu 1 linguriță de sare și după ce începe să fiarbă, adaugă tagliatellele și lasă-le la fiert atât cât scrie pe ambalaj.

Călește într-o tigaie ceapa tăiată mărunt și usturoiul zdrobit, până când acestea devin moi.

Adaugă ciupercile tăiate felii în tigaie și amestecă cu o lingură de lemn, până când vezi că încep să lase apă. După ce au lăsat apă, lasă-le să se gătească la foc mic, până se evaporă toată apa din tigaie și ciupercile devin mai moi. La nevoie, dacă ciupercile nu sunt destul moi, mai adaugă un pic de apă și mai lasă să se gătească. Condimentează după gust cu sare și piper.

Tagliatelle cu ciuperci si smantana - foodieopedia

Adaugă smântâna lichidă, amestecă, apoi lasă la foc mic 3-4 minute, până când sosul începe să se îngroașe.

Adaugă în sos tagliatellele fierte al dente și amestecă-le cu grijă.

Servește tagliatellele cu ciuperci și smântână cu niște pătrunjel proaspăt deasupra, extra piper și parmezan ras.

Tagliatelle cu ciuperci si smantana - foodieopedia

Tagliatelle cu ciuperci si smantana - foodieopedia

Să vă fie de bine!

Cu drag, Nicoleta!

 

Dacă îți plac ciupercile, poate te tentează și aceste rețete:

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu