Tarta Caprese este o rețetă pe cât de simplu de făcut, pe atât de delicioasă și merită să o încercați și voi.
Să-mi spuneți voi dacă știți o combinație mai bună decât asta: busuioc, roșii și mozzarella. Eu nu mă mai satur de ea și uite că am făcut și o tarta caprese cu aluat de foietaj în care am pus cele 3 ingrediente. Mă rog, busuiocul sub formă de pesto.
Se poate face oricând vă este poftă sau chiar la ocazii speciale, când aveți invitați la masă, sub formă de tartă aperitiv / gustare. Este clar inspirată după clasica și mult iubita salată caprese.
Să trecem la treabă!
____________________________________
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj 400 gr.
2-3 linguri de pesto (am folosit cumpărat la borcănel)
2-3 roșii mari (cumpără roșii de sezon, cu gust)
200 gr. mozzarella (recomand mozzarella pt pizza)
sare după gust
1 gălbenuș de ou
____________________________________
PREPARARE
Lasă să se decongeleze aluatul de foietaj, apoi așează-l pe o tavă acoperită cu foaie de copt.
Fă un decupaj cu cuțitul pe fiecare laterală a aluatului. Nu trebuie să tai de tot marginile, ci doar să te duci fin cu cuțitul pe aluat (explic în video).
Unge mijlocul aluatului cu pesto (fără laterale).
Așează alternativ câte un strat de felii de roșii, cu felii de mozzarella peste pesto. Continuă tot așa până termini toate ingredientele.
Presară cu sare deasupra, apoi unge marginile cu un gălbenuș de ou bătut.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20-25 minute, până marginile foietajului s-au rumenit frumos.
Lasă să se răcească cam 1-2 ore, apoi taie în felii și servește.
O puteți mânca la oricare masă a zilei, ca o tartă aperitiv, ca un fel principal, dar o puteți lua și la pachet într-o caserolă. E perfectă de luat și în drumețiile scurte.
Cine face tarta caprese?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog și varianta aceasta cu aluat de tartă făcut în casă: Caprese Galette (tarta caprese)
Lasă un comentariu